Un director de instituție din Botoșani este anchetat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție ( DNA). Potrivit publicației 7 Est, în dosarul de corupție mai sunt luați în vizor și câțiva oficiali ieșeni.
Republica Hârlău rivaliza la capitolul abuzuri cu Republica Paşcani. În ambele, DNA a lansat „nucleara”. Surpriză în dosarul de corupţie care a decimat conducerea Primăriei Hârlău. În rechizitoriu, procurorii DNA au scris că au disjuns un alt dosar, în care îl au în vizor pe subprefectul Abălaşi, scrie publicația mai sus menționată. În ceea ce-i priveşte pe cei trimişi în judecată, pentru ei sfârşitul nu-i aici: anchetatorii îi cercetează pentru un alt noian de infracţiuni, care de care mai tragi-comice. Subprefectul Bogdan Abalaşi este vizat într-un dosar în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi face cercetări pentru instigare la fals intelectual şi fals intelectual. Anchetatorii susţin că Abalaşi ar fi pus un subordonat să semneze în locul său avizul de legalitate pentru o hotărâre dată de Consiliul Local al unei comune din judeţul Iaşi. Dosarul în care apare numele subprefectului este disjuns din cel în care primarul, viceprimarul, şeful Ocolului Silvic şi fostul şef al Poliţiei Hârlau au fost trimişi în judecată de DNA pentru infracţiuni de corupţie.
„La data de 28 octombrie 2015, subprefectul Abălaşi Bogdan Răzvan a determinat o persoană aflată în subordinea sa să semneze în locul său o adresă ce constituie avizul de legalitate dat de către Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi cu privire la o Hotărâre a Consiliului Local al unei localităţi din judeţul Iaşi, existând astfel indicii cu privire la comiterea infracţiunilor instigare la fals intelectual şi fals intelectual”, arată anchetatorii.
Ancheta îi vizează şi pe Ioan Amariei, şeful Ocolului Silvic, dar şi pe Doru Tomac, şeful RAR Botoşani, procurorii susţinând că în urma interceptării convorbirilor primului au rezultat date privind comiterea infracţiunilor de luare şi dare de mită. În 23 februarie 2015, Amariei i-ar fi dat „prin intermediul fiului său, o cutie cu sticle de vin directorului Registrului Auto Român Botoşani”. Procurorii arată că în urma verificărilor s-a constatat că şeful Ocolului Silvic avea un Volkswagen Golf căruia îi expira ITP-ul în 9 martie anul trecut, iar ulterior acesta a fost prelungit până în 2017. În 6 octombrie 2015, acelaşi director ar fi primit o altă cutie cu sticle de vin, prin intermediul lui Mihai Vatavu, fostul şofer personal al lui Amariei, în aceeaşi zi „angajaţii RAR Botoşani efectuând şi prelungind valabilitatea ITP” pentru un Audi A6 al Şefului Ocolului Silvic.
„Nu eu fac inspecţia. Nu sunt adevărate acuzaţiile. Pe domnul Amariei îl cunosc de aproape 15 ani, înainte de a fi şef al Ocolului Silvic. Aveam o relaţie de prietenie cu dumnealui şi se poate verifica. Eu am fost de nenumărate ori la dumnealui acasă, la birou”, a precizat, pentru sursa citată, Doru Tomac, directorul RAR Botoşani.
Totodată, procurorii continuă cercetările în cazul lui Ioan Amariei, după ce, în decembrie anul trecut, a pretins şi primit de la mai mulţi pădurari aflaţi în subordinea sa diverse produse. Acesta este suspectat şi de abuz în serviciu, după ce ar fi dispus eliberarea unor cantităţi de lemne din patrimoniul Ocolului Silvic Hârlău fără întocmirea documentelor legale. În 11 martie 2016, Ioan Amariei a formulat un denunţ pentru abuz în serviciu împotriva unor funcţionari din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi, dar pentru că urmărirea penală nu a fost finalizată, procurorii au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor şi în acest caz.
CITEȘTE: DNA pune tunurile pe un om de afaceri și ia la despicat ”firul în patru” cu cumpărarea de influență
De la albastru… Iftime și liberalii au avut parte de un intrus la vot: Sunt de un penibil exagerat
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Poliția în secțiile de votare: Bețivi și patroni de baruri plini de zel amendați în ziua votului
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
PREZENȚA la urne: CÂȚI botoșăneni au votat până la ora 12:30
Oana Sava
Nov 24, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024