Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale zilele trecute, prezentând simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat mâncare preparată cu ciuperci culese din pădure.
Astfel, duminică, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava s-a prezentat o femeie în vârstă de 26 de ani din localitatea Rogojești, județul Botoșani, împreună cu fiica sa în vârstă de nouă ani. Femeia a povestit că atât soțul ei, cât și fiul lor în vârstă de cinci ani au mâncat din acea tocană de ciuperci preparată de ea, dar cei doi se simt bine și nu necesită asistență medicală. Starea celor două nu a impus internarea, mama și fiica plecând acasă în aceeași zi.
Tot duminică a ajuns la spital și un bărbat în vârstă de 56 de ani din localitatea Cândești, județul Botoșani, povestind că se simte foarte rău de când a mâncat ciuperci culese chiar de el din pădurea de lângă casă. Deoarece pacientul prezenta o formă ușoară de intoxicație, medicii au decis că este în afara oricărui pericol după ce i-au administrat tratament în UPU.
Intoxicațiile cu ciuperci au o incidență ridicată în special toamna, unele cazuri fiind foarte grave. Este totodată una dintre urgențele medicale majore la copil, deoarece un număr mare din intoxicațiile care se soldează cu deces se înregistrează la copii. Simptomele sunt foarte variate și se află într-o strânsă corelație cu specia de ciuperci, cantitatea de toxină consumată, precum și cu vârsta persoanei care suportă intoxicația, după cum explică specialiștii. Perioada de incubație depinde de specificul toxinei din ciupercile consumate. (Sursa: Obiectiv de Suceava)
6 miliarde de lei: Un nou drum expres în nordul Moldovei
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Whatsapp a lansat o nouă funcție: Instrumentul este disponibil la nivel global
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Slujbe și conferințe în parohiile din Botoșani: PROGRAMUL săptămânii
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024