Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate - Bursa Binelui, debutează anul acesta cu 140 de proiecte sociale înscrise de către 101 de organizații nonguvernamentale.
Sferturile reprezintă prima etapă a competiției ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediție şi se desfășoară în perioada 5-18 decembrie. În cadrul acestei etape fiecare proiect trebuie să atragă suma de 300 de lei de la 5 donatori distincți pentru a se califica în Semifinala Campionatului de Bine.
În ordinea numărului de inițiative înscrise avem categoriile de domenii: Social – 45 de proiecte, Educație – 41 de proiecte, Sănătate – 36 de proiecte, Antreprenoriat Social – 8 proiecte, Cultură – 3 proiecte, Drepturile Omului – 3 proiecte, Mediu – 2 proiecte și Sport – 2 proiecte.
La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.
De la Botoșani sunt înscrise două proiecte, primul implementat la Cucorăni, comuna Mihai Eminescu cu ”Magia educației la sat” în cadrul programului „Călătorie educativă în lumea satului.
Scopul acestui proiect este pentru crearea unor programe educative ca sursă de inspirație în educația copiilor, programe ce au ca rol dezvoltarea inteligenței lor emoționale și al potențialului creativ al copiilor prin bucuria activităților ludice.
De asemenea, al doilea proiect este intitulat „Fondul pentru democrație”.
În România vine și pleacă o „epidemie” care se extinde, mai ales iarna, la sute de mii de români. Vorbim de civismul cronic. Epidemia aceasta a dat startul Fondului pentru Democrație, un proiect care s-a născut din mișcările de stradă din iarna lui 2017.
Este primul fond civic din România care își propune să fie o punte între cetățenii care sunt dispuși să susțină inițiativele civice și acele proiecte importante pentru societate care au nevoie de suport financiar.
Oamenii donează și, esențial, implicarea lor nu se termină aici. Au un cuvânt important de spus în alegerea câștigătorilor votând, împreună cu un board de experți cu vastă experiență în zona civică, proiectele propuse de organizații, grupuri civice sau jurnaliști.
De aici și motto-ul: De la cetățeni, putere!
Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.
Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, în secțiunea dedicată Campionatului de Bine: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?editionId=6
Lovitură de teatru: S-ar fi decis renumărarea voturilor de la primul tur al alegerilor prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
AVARIA de pe Sucevei lasă fără apă o mulțime de botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Botoșăneni AMENDAȚI de polițiști după ce au sunat la 112
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
ACUM: Depunere de jurământ în plenul județean - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 28, 2024