Filmările au fost realizate într-o biserică unică în România.
Comuna Hilișeu-Horia este promovată prin cântec de Anamaria Murariu, care a lansat o nouă piesă și videoclip - ”Hora de la Hilișeu”.
Hilişeu-Horia este un nume printre multe altele, dar pentru cei care s-au născut sau trăiesc pe aceste meleaguri are o semnificaţie remarcabilă.
Această comună, aflată în punctul nordic al ţării, acolo unde se agaţă harta în cui, cum ar spune unii, este încărcat de tradiţie şi înfrumuseţat de rămăşiţele trecutului, ancorat în tipuri străvechi dar actual şi receptiv la nou fără însă a diminua şi destructura obiceiurile locale care dau valoare zonei, scrie Dorohoinews.
În ceea ce o privește pe Anamaria, aceasta are o legătură aparte cu aceste meleaguri deoarece crescând şi copilărind aici, bunicii i-au insuflat dragostea pentru tradiţie, pentru cântec şi pentru păstrarea şi continuarea datinilor şi obiceiurilor. Potrivit acesteia, tot bunicii au fost cei care au născut în ea dorinţa de cunoaştere a istoriei comunei, a evoluţiei acesteia de-a lungul timpului.
Fiind o mare iubitoare de folclor și interpretă, a optat ca și lucrarea sa de licență să se intituleze „Folclor din comuna Hilișeu-Horia”, în urma cercetării, remarcând faptul că folclorul din comuna Hilișeu-Horia nu a dispărut, ci este într-o continuă transformare adaptată și adoptată de timpurile moderne.
În acest sens, mai scrie sursa citată, pentru a contribui la dezvoltarea armonioasă pe plan cultural a comunei Hilişeu-Horia, a continuat o serie de proiecte şi activităţi, dedicându-se cu plăcere şi entuziasm cu scopul de a scoate la lumină ceea ce comuna şi comunitatea are cu ce se mândri.
În prezent, Anamaria este profesor de Educație Muzicală în cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Hilișeu-Horia pentru al doilea an și în doar 8 luni de activitate a reușit să formeze Ansamblul „Trifoiași de pe coline”, în spatele căruia stau foarte multe ore de muncă, dăruință, devotament și ambiție.
„Pentru că face parte tot din ceea ce mi-am propus să realizez pentru comuna noastră, pentru a o promova prin muzică, am lansat zilele acestea piesa „Hora de la Hilișeu”. Acest lucru mă bucură, deoarece dincolo de munca depusă, ştiu că această melodie va reprezenta pe fiecare localnic în parte şi comunitatea în ansamblu, ce se va putea identifica prin intermediul versurilor. Filmarea a fost creată de New Perspective of Art și s-a desfășurat în toată Comuna Hilișeu-Horia, iar locația cu adevărat deosebită a fost la Biserica Monument din Hilișeu-Crișan ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului’’. Spun deosebită, pentru că aceasta este unică în România, o interferență între ortodoxism și catolicism. La realizarea videoclipului au luat parte atât localnici ai Hilișeului, cat si membrii Ansamblului „Trifoiași de pe coline”. De asemenea, pentru a contribui la dezvoltarea armonioasă pe plan cultural a comunei Hilişeu-Horia, am început o serie de proiecte şi activităţi, dedicându-ne cu plăcere şi entuziasm cu scopul de a scoate la lumină ceea ce comuna şi comunitatea are cu ce se mândri. Astfel, începând cu iarna anului trecut, cu ocazia centenarului Marii Uniri, pentru a marca acest moment dar şi pentru a celebra Ziua Naţională a României, am creat primul eveniment ce sperăm să aibă continuitate, propunându-ne să organizăm în fiecare an concursul „România-I ţara mea”. În anul care a trecut – 2018 – ne-am bucurat de un real succes, reuşind prin acest eveniment să păstrăm vie amintirea întregirii Țărilor Române şi să trăim bucuria pe care au simţit-o strămoşii noştri.”, a declarat Anamaria Murariu.
Planurile acesteia nu se opresc aici, iar în viitor își propune să extindă aria de activități tocmai pentru a promova frumuseţile comunei şi talentul oamenilor de pe aceste meleaguri, plecând de la muzică la dans și poate chiar meșteșug.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
INCENDIU violent într-o gospodărie din județ: Proprietarul a sunat după ajutor
Redacția Botoșăneanul
Nov 19, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 19, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 19, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 19, 2024