Mihai Aniţulesei crede că
deputatul Liliana Mincă ar trebui să facă un pas înapoi, el transmiţându-i acest lucru inclusiv într-o convorbire telefonică pe care a purtat-o luni seară.
„Noi, care am dus partidul acesta la 15% nu am fost buni şi am fost îndepărtaţi. Au venit alţii care l-au dus la 3%”, a afirmat
Mihai Aniţulesei. PP-DD nu a făcut pragul electoral nici la nivel naţional şi nici judeţean, iar
Mihai Aniţulesei, care se judecă în instanţă pentru calitatea de membru PP-DD, a adresat o scrisoare deschisă, pe care o prezentăm integral mai jos.
Politica lui „Loz în plic”
În decembrie 2012, prin rezultatul de 15 la sută de la alegerile parlamentare, PP-DD era al doilea partid la nivelul judeţului Botoşani, după USL. Era meritul tuturor membrilor PP-DD şi al Biroului Evecutiv Judeţean, condus atunci de către
Marius Cristescu, preşedinte şi
Mihai Aniţulesei, prim-vicepreşedinte.
Cei doi parlamentari PP-DD,
deputata Lilana Mincă şi senatorul Corneliu Popescu, au ajuns în Parlamentul României prin munca membrilor
PP-DD Botoşani, chiar dacă au venit în partid cu câteva zile înainte de alegeri. La nivel naţional s-a luat decizia ca aceştia să fie numiţi la conducerea organizaţiei judeţene
PP-DD Botoşani, sperându-se că vor aduce un plus în activitate şi în rezultate.
Astăzi, după
alegerile europarlamentare de pe data de 25 mai, constatăm cu mâhnire şi îngrijorare că PP-DD a ajuns un partid de 3 la sută la Botoşani. Asta în timp ce
deputata Mincă şi
senatorul Popescu s-au înconjurat de „specialişti”, dornici să ajungă consilieri municipali şi judeţeni la fiecare şedinţă ordinară.
Excluderile din PP-DD, specialitatea lui
Mincă şi
Popescu, au dus partidul în pragul desfiinţării la Botoşani, iar demisia de onoare din fruntea organizaţiei judeţene cred că se impune. Dar de fapt, cred că acum tocmai îşi negociază deja plecarea, când simt că corabia se scufundă.
VEZI ŞI:
Circ electoral fără precedent: o deputată promite alocaţii de 7 milioane "amantelor" preşedintelui de onoare al partidului – VIDEO & GALERIE FOTO
Specialitatea lor, traseismul politic, îi face să ţină strâns „ciolanul” de parlamentar iar experienţa îi ajută să vândă partidul pe bucăţi precum sediile de la Loteria Naţională.
Membri simpli din
PP-DD Botoşani, au tras în decembrie 2012, un „loz în plic”, au avut aşteptări extraordinare, dar din păcate s-a dovedit a fi necâştigător.
Dacă au totuşi un pic de onoare, după dezastrul de la europarlamentare, le cerem
parlamentarilor „Loz în plic”, să-şi dea demisia din fruntea organizaţiei judeţene PP-DD şi de asemeni tuturor cozilor de topor, instalate la conducerile organizaţiilor locale.
La Dorohoi, cu doi consilieri municipali la conducerea PP-DD, au reuşit să strângă 233 de voturi, adică aproximativ 3 la sută, comparativ cu 1241 de voturi, adică 12 la sută, în decembrie 2012.
Cei doi consilieri locali PP-DD, în doi ani, s-au dovedit a fi simpli ridicători de mâini, dar cu multe avantaje personale (funcţie de director la şcoală sau postul de portar la aceeaşi şcoală, cu indicaţii precise pe durata campaniei electorale, privind lipitul de afişe electorale în timpul liber şi ruperea celor de la alte partide, pe timpul nopţii).
Pentru cei mulţi care am muncit şi i-am votat să ajungă în funcţia de consilier local, doar promisiuni cu participarea în secţii de votare şi dacă se poate să plătească urgent cotizaţia.
Cu speranţa că mai au un pic de onoare şi poate îşi vor depune demisiile din funcţiile de conducere a organizaţiei Dorohoi a PP-DD, le propunem să se uite în oglindă.
Rezultatele de al europarlamentare sunt demne de o comună nu de un municipiu
MIHAI ANIŢULESEI,
Consilier judeţean
CUM STĂ PP-DD ÎN JUDEŢ:
REZULTATE PE LOCALITĂŢI: PNL a câştigat un singur oraş, PDL doar o comună, PSD-ul bătut rău de două primăriţe