Astăzi, începând cu ora 10:00 în sala Nicolae Iorga a Prefecturii a avut loc o sesiune de instruire a Programului Operațional Comun România - Ucraina 2014-2020.
Aria programului cuprinde județele Suceava, Botoșani, Tulcea, Maramureș, Satu Mare și din Ucraina regiuni precum Odessa sau Zakarpattia.
La această întâlnire publicul nu a fost foarte numeros însă printre participanți s-au aflat șefi ai unor instituții din municipiul reședință de județ, dar și primari, viceprimari care doresc să implementeze un proiect transfrontalier.
”Consider că ideea lor de a fi astăzi aici este benefic pt dv. Sper să fie benefic pentru dv. pentru a putea păși în implementarea proiectelor transfrontaliere România - Ucraina cât mai corect și mai eficient. Sperăm să fie un succes și toți cei care vă propuneți acest lucru să puteți beneficia de proiectele pe care doriți să le implementați. Să facem tot ce ne stă în putință atât noi cât și dv. pentru a atrage cât mai multe fonduri din toate direcțiile pentru județul Botoșani, lucru pe care mi-l doresc din tot sufletul”,
a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean
Pas cu pas, participanților li s-au prezentat pașii implementării unui proiect și în special cum trebuie completată cererea de finanțare astfel încât la final acesta să fie câștigător. Cei interesați pot să depună proiecte pe diferite domenii precum educație, sănătate, infrastructură.
„Nu există proiect transfrontalier dacă nu avem partener de pe ambele părți ale frontierei. Proiectul dv. trebuie să aibă impact transfrontalier și să aducă beneficii ambelor părți ale frontierei. Dacă vă simțiți în stare și instituția dv. are suficientă forță pe cele două apeluri în total 10 proiecte, respectiv 7 proiecte pe apelul pentru proiectele Soft, asta însemnă să fiți foarte tari și în educație și în cercetare și în sănătate și în infrastructură, situații de urgență și maximum trei proiecte pentru apelul de proiecte Hard. Ca să depuneți atâtea proiecte trebuie să aveți capacitate financiară și operațională”,
a declarat Adriana Nicula, reprezentant al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava
Rămâne de văzut câți dintre cei aflați în sală vor încerca și vor reuși să implementeze măcar un proiect transfrontalier.
AUR Botoșani: Împreună, suntem dedicați unui viitor mai bun pentru Trușești și pentru întreaga țară
Redacția Botoșăneanul
Nov 08, 2024
INEDIT: Câțiva elevi din Botoșani au dirijat traficul alături de polițiști - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Nov 08, 2024