De aproape o lună, școlile și universitățile sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus, iar cursurile s-au mutat în online.
Problema e că acest lucru vine în contextul în care România este codașă în Europa în ceea ce privește folosirea tehnologiei.
În tot acest timp, ministrul Educației, Monica Anisie, spune că nu-i poate obliga pe profesori să țină cursuri online pentru că, până la urmă, este vorba despre modul în care „fiecare dascăl înțelege să pună umărul în aceste momente grele” și să fie alături de elevi.
Întrebarea este însă cum pot fi făcute în condiții optime aceste cursuri, în condițiile în care este evident că până acum nici profesorii, nici elevii sau studenții nu au fost pregătiți pentru așa ceva?
Într-un amplu material, Hotnews scrie despre cât de dificil se desfășoară noul proces de învățare. Astfel, reporterii au stat de vorbă cu mai mulți elevi și studenți din orașe diferite din țară pentru a vedea ce probleme au întâmpinat cu cursurile și orele pe care trebuie să le facă online din cauza pandemiei de coronavirus.
Printre cei care și-au exprimat părerea s-a aflat și Alexandru, în vârstă de 18 ani, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani.
„De când s-au închis școlile, nu ni s-a oferit nicio explicație în plus nouă, elevilor. Noi nu mai facem nimic de atunci. Despre ore online nici nu s-a pus problema, nu a adus nimeni vorba de așa ceva. Nici absențe nu cred că ni se trec în catalog, din moment ce profesorii nu țin ore online, deci din moment ce nu ar trebui să fim prezenți pe o anumită platformă”, spune Alexandru.
Elevul a mai transmis că nici pregătirea pentru bacalaureat nu decurge cum ar trebui, fiind nevoit să ia totul pe cont propriu.
”Unii dintre profesori au decis să ne trimită niște materiale pentru bac, dar pe WhatsApp. Profesorii au avut o atitudine foarte indiferentă cu privire la toată situația asta. Pentru că nu au nicio inițiativă de a ține cumva orele astea. Ca să ne pregătim pentru bac lucrăm, fie de capul nostru, de pe materialele pe care avem până acum, fie încercăm să lucrăm cu materialele trimise de unii profesori pe WhatsApp. Dar nu este nimic organizat”, a conchis Alexandru.
Concluziile anchetei despre școala online pot fi citite AICI
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Dincolo de datorie: Polițiștii de frontieră au împărțit daruri și zâmbete copiilor nevoiași
Andreea Coțovanu
Dec 24, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Bucuria Crăciunului între ziduri: Colinde, emoții și îmbrățișări pentru tătici și copii- VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Revelion spectaculos în Piața Revoluției: Primăria Botoșani anunță un PROGRAM de neuitat
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Programul casieriilor Nova ApaServ în perioada Sărbătorilor de iarnă
Redacția Botoșăneanul
Dec 24, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile