Iulia Alexandra Vanzariuc a absolvit Colegiul Național Mihai Eminescu, profilul științe sociale.
La examenul de bacalaureat este una dintre cele două eleve cu nota maximă.
A obținut 10 curat la probele susținute la limba și literatura română, istorie, logică, argumentare și comunicare. Înainte de acest examen al maturității, Iulia a recunoscut că nu a avut așteptări la note mari.
Însă a avut parte de o pregătire intensă și un efort individual susținut pentru examenul de bacalaureat.
Iulia Alexandra Vanzariuc, absolventă Colegiul Eminescu
”Nota 10 este o notă foarte mare și este greu de obținut, așa că nu m-am așteptat la 10 curat la toate trei materiile. Emoție am avut pentru toate materiile pentru că unele informații sunt interpretabile, nu știu dacă am avut neapărat la o materie, doar așa per total. În ciuda faptului că știam ce am scris, a fost și la latitudinea profesorilor care au corectat”
Își dorește să urmeze Facultatea de Drept din cadrul Universității AI Cuza din Iași și visează la o carieră în magistratură. Și-a rezervat anii de facultate pentru a se decide care ramura din justiție i s-ar potrivi cel mai bine: „Am decis că doresc să văd mai întâi în timpul facultății în ce constă fiecare domeniu și detaliile și după o să fac o alegere rațională și potrivită pentru mine”.
Educația este extrem de importantă pentru un tânăr în formare, crede Iulia. Pentru că practic cea mai importantă ușă către viitor care trebuie să fie deschisă.
Iulia Alexandra Vanzariuc, absolventă Colegiul Eminescu
„Este într-adevăr foarte importantă educația și, în general, acumularea de cunoștințe în diferite domenii, cunoștințele de bază plus cele avansate în domeniile care ne pasionează sau în care avem un anumit talent, o anumită înclinație”
Odată trecută prin emoția și munca care stau în spatele examenului de bacalaureat, tânăra absolventă a Colegiului Mihai Eminescu a avut un mesaj și pentru colegii care vor susține acest important test anul viitor.
Iulia Alexandra Vanzariuc, absolventă Colegiul Eminescu
„Îi sfătuiesc să lucreze din timp, încă de la începutul anului, să nu lase pregătirea pe finalul anului sau în apropierea examenului. Consider că un program fix este de mare ajutor și munca constantă dar, recomand pauze și momente de pauză alături de familie sau cei dragi pentru o destindere și o deconectare de la mediul acesta de învățare pentru o mai bună concentrare ulterioară”,
Fosta elevă de la Eminescu a pus accent și pe pregătirea individuală, pe lângă ceea ce se învață la clasă.
Susține că orele de pregătire sunt necesare pentru a primi acele răspunsuri de care ai nevoie uneori și care trebuie să fie explicate mai detaliat.
Iulia Alexandra Vanzariuc, absolventă Colegiul Eminescu
„A contat foarte mult pregătirea mea individuală, a contat foarte mult ajutorul primit din partea cadrelor didactice. Susținerea de la familie, prieteni a contat foarte mult pentru suportul emoțional și mă bucur foarte mult că am avut profesori care m-au ajutat. Indiferent de întrebările pe care le-am avut, mi-au fost oferite răspunsuri care să mă clarifice”,
Iulia Alexandra Vanzariuc a fost eleva profesorului Daniel Botezatu care a avut și calitatea de diriginte al clasei în care a învățat tânăra.
Și care este mândru de rezultatele obținute de fosta sa elevă despre care a avut doar cuvinte de laudă:
„Iulia-Alexandra Vanzariuc este unul dintre copiii, ai căror diriginte și profesor de istorie am fost, care s-a remarcat prin rezultate foarte bune la învățătură pe parcursul celor patru ani de liceu. A frecventat, în clasa a X-a, cursurile Centrului de Excelență, la disciplina istorie, participând și și la etapa județeană a Olimpiadei de profil. Se remarcă prin constanța rezultatelor foarte bune și prin voința de autodepășire: la simularea din martie, la istorie, a luat nota 9,85, pentru ca acum, la examenul propriu-zis să obțină nota 10. Este premiantă în toți anii de liceu, iar în clasele a XI-a și a XII-a a luat premiul I, cu media generală 10.
Planurile de viitor ale Iuliei sunt ambițioase. Ea își propune să susțină examen de admitere la Facultatea de Drept a Universității „Al. I. Cuza”, din Iași, acolo unde media de admitere se calculează prin media aritmetică a notelor de la bacalaureat și nota obținută la examenul propriu-zis. Îi doresc Iuliei mult succes în continuare și îi transmit, și pe această cale, că sunt mândru pentru faptul de a-i fi fost diriginte și profesor de istorie”.
Elias Charalambous înainte de partida cu Botoșani: Toate echipele au suferit acolo
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024
Unul dintre cei mai iubiți preoți de la Botoșani își serbează ziua de naștere
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024
Anunț de ultimă oră pentru șoferi: Activitate blocată la RAR
Oana Sava
Nov 21, 2024
ASTĂZI: Liviu Ștefan a renunțat la funcția de director general, dar rămâne la Nova Apaserv
Gabriela Erdic
Nov 21, 2024
Mandat validat la Curtea de Apel: S-a decis CINE îi ia locul lui Lucian Trufin la CJ
Oana Sava
Nov 21, 2024