Copii cu ambii părinți de mână și cu chipul ascuns sub masca de protecție. Foarte puțini aveau și flori pentru doamne. Alții cu lacrimi uriașe pe fețe, având pentru prima dată contact cu grădinița.
Personalul Școlii cu numărul 10 din municipiu era pregătit la prima oră pentru primirea elevilor. Aceștia erau preluați și în acest caz pe culoare separate și conduși spre clase. Părinții au rămas la poartă.
Unii copii se aflau deja în bănci aproape de ora 9:00 în dimineața zilei de 14 septembrie. Câte unul aliniați și cu măștile pe fețele cu ochi curioși, ascultau primele cuvinte ale învățătoarei. Alăturat, alte săli erau încă goale însă doamnele roiau printre bănci pentru a face ultimele pregătiri.
Cele care așteptau grupele de la clasele pregătitoare au așezat frumos pe băncuțe ecusoane cu numele grupei, „albinuțe” sau „buburuze istețe”. Măsurile de protecție împotriva COVID au fost desenate pe coli albe și așezate pe pereți pentru a fi asimilate mai ușor de copii.
Emoția deschiderii acestui nou an școlar atipic putea fi resimțită în mod general, de la poartă în rândul părinților, purtată pe culoare de copii și unită cu cea a doamnelor învățătoare.
Directorul unității de învățământ era imaginea vie a unei „locomotive” care se asigura că totul este pregătit pentru copii.
„Ne-am străduit să asigurăm toate condițiile, să respectăm normele care sunt prevăzute în ordinul comun al Ministerului, Casei Naționale și al Ministerului Sănătății. Am cumpărat dezinfectanți pentru toată sălile de clasă, am pus separatoare la băncile duble, avem șapte săli de clasă cu separatoare. Avem un stoc de măști pentru situațiile speciale, pentru copii care provin din familii nevoiașe sau care pur și simplu își uită măscuța acasă. Am organizat venirea la școală succesivă pentru a evita aglomerările la început de program și la sfârșit”,
Gheorghe Onofraș, director Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani
În același mod sunt stabilite pauzele elevilor, în mod succesiv pentru a nu fi creată aglomerație în spațiile comune.
„Deocamdată lucrurile s-au desfășurat bine spre foarte bine, au intrat deja la ore un grup de clase care au fost programate la ora 8:30 să vină în școală. La 9 a ajuns un alt grup de clase, la 9.30 un alt grup de clase”,
Gheorghe Onofraș, director Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani
680 de elevi frecventează cursurile acestei unități de învățământ care a adoptat scenariul verde.
„Funcționăm cu schimbul unu, 21 de clase iar în schimbul doi cu 6 clase. Suntem pe scenariul verde cu prezența tuturor copiilor la clase”
Gheorghe Onofraș, director Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani
Inspectorul școlar general adjunct, Ada Macovei a trecut și pe la această unitate de învățământ, una care i-a rămas în suflet pentru că de acolo și-a început cariera de profesor.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Accident rutier cauzat de vremea rea, cinci botoșăneni implicați
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Tânără din Botoșani băgată la închisoare după o ditamai aventura în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Procesiune cu Sfinte Moaște în mai multe parohii din județul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
3 motive pentru a cumpăra centrala pe lemne Stropuva S40U
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024