Premiul I - 300 lei; Premiul al II-lea - 250 lei; Premiu al III-lea - 200 lei; Mențiuni - câte 50 lei fiecare.
Gala „Angelica Gherman”, eveniment ajuns la cea de-a șaptea ediție, revine în 2019 cu un nou format. Organizată de Asociația B-Right Media, în parteneriat cu Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Casa Corpului Didactic Botoșani și Școala cu clasele I-VIII nr. 13 Botoșani, competiția va premia în acest an elevi de clasa a XII-a ai profilului pedagogic. Noul format vine în contextul Centenarului învățământului pedagogic la Botoșani, prilej cu care organizatorii își propun să motiveze viitorii absolvenți să aleagă cariera de învățător.
În cadrul ediției 2019, se vor acorda mai multe premii în bani, după cum urmează: Premiul I- 300 lei; Premiul al II-lea – 250 lei; Premiu al III-lea – 200 lei; Mențiuni –câte 50 lei fiecare.
Pentru înscriere, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie elev sau elevă în clasa a XII-a la profilul Pedagogie de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoșani; să depună un proiect de activitate integrată pentru clasele primare, pentru o disciplină la alegere/ activitate extracurriculară; să depună o fișă de prezentare care să conțină: numele candidatului, vârsta, clasa, liceul, număr de telefon, adresă de email și o scurtă motivație (maxim 10 rânduri) a deciziei de a se înscrie în concurs. Proiectele și fișele de prezentare se vor trimite într-un singur email, la adresa [email protected], până la data de 29.11.2019.
Proiectele transmise vor fi evaluate până la data de 04.12.2019, urmând ca fericiții câștigători ai ediției să fie anunțați în data de 06.12.2019, în cadrul galei ce va avea loc în Centrul Multifuncțional Angelica Gherman, înființat printr-un parteneriat între Școala nr. 13 și Asociația B-Right Media.
O viață dedicată carierei de învățător
Angelica Gherman, în memoria căreia Asociaţia B-Right Media organizează anual această Gală, a fost şi va rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant care cuprinde: 23 de cărţi şcolare, toate editate la Bucureşti; tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în întreaga ţară şi în Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma „Gheorghe Lazăr – clasa I” , obţinută în anul 2007 şi diploma „Educatorul Deceniului” decernată de Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, respectiv Diploma de Merit în domeniul Educaţie, acordată de Primăria Municipiului Botoşani la prima ediţie a Galei Valorilor Feminine, în anul 2009. Angelica Gherman s-a stins din viaţă la 1 martie 2012, după ce, timp de mai mulţi ani, s-a luptat cu o boală necruţătoare.
Șapte ani de premii pentru excelență în educație
Gala Angelica Gherman a fost lansată oficial la 1 martie 2013 și a continuat an de an, premiind învățători debutanți, sau dimpotrivă, cu multă experiență la catedră. Au fost premiate persoane recunoscute la nivel județean pentru meritele deosebite, formatul fiind mereu schimbat pentru a oferi egalitate de șanse potențialilor beneficiari ai marelui premiu.
Ediția I, 2013
- Învățătorul debutant al anului: Lucia Bianca Ababei, învățător la Școala Gimnazială nr. 6 Grigore Antipa Botoșani.
Ediția a II-a, 2014
- Învățătorul anului: Mariana Agache, învăţător la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 14 Stefan cel Mare Botoşani.
Ediția a III-a, 2015
- Învățătorul anului: Adriana Cojocariu, învățător la Școala Gimnazială nr. 13 din Botoșani
-Diploma de Excelență pentru întreaga activitate didactică doamnei Elena Apăștinii, învățător la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani.
Ediția a IV-a, 2016
- Diploma “Învățătorul debutant al anului”, adjudecată de Cornelia Pîrvu, învățător la Școala Gimnazială nr. 1 din Dângeni;
-Diploma pentru întreaga activitate didactică, înmânată lui Constantin Barbu, învățător la Școala Gimnazială nr. 11, Botoșani;
-Diplomă de Recunoștință, acordată Școlii Gimnaziale nr. 13 Botoșani, pentru proiectele implementate pentru a păstra vie memoria Angelicăi Gherman, fost cadru didactic al unității de învățământ.
Ediția a V-a, 2017
- Cel mai bun proiect educațional - Florentina Dănilă, de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani
-Diploma de Excelență pentru întreaga activitate didactică: regretata Dorina Buzdugan
-Diploma de apreciere pentru Învățătorul debutant al anului 2017: Alina Enache, învățător în comuna Mihai Eminescu
Ediția a VI-a, 2018
- Învățătorul anului 2019 – Marinela Mihai, Școlaa Gimnazială Vorniceni
-Diplome de excelență pentru întreaga carieră: Viorica Saucă și Elena Părpăluță, de la Școala cu clasele I-VIII nr. 13 Botoșani
-Diploma de apreciere pentru start în cariera didactică: Petronela Bejnariu, de la Școala Gimnazială Dobârceni.
Mai multe informaţii pot fi obţinute : la adresa de e-mail [email protected] sau de pe pagina de facebook https://www.facebook.com/Asociatiabrightmedia/
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Bănuieli de infidelitate și răzbunare brutală: Medicul i-a recomandat repaus sexual
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Tragedie în familia interpretului Igor Cuciuc: Fiica sa a murit la numai 17 ani
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Valeriu Iftime: Gata cu lucrurile de mântuială
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024