Va fi și mai greu pentru următorii studenți.
Sunt facultăți în România care nu sunt chiar pentru orice tip de buzunar. Dacă nu reușești să intri la buget, vei fi nevoit să plătești mii de euro anual.
În România, taxele de școlarizare variază semnificativ în funcție de facultate, domeniul de studiu și tipul de program. Cea mai scumpă facultate din România poate depinde de mai mulți factori.
Pe de altă parte, s-a făcut remarcată Facultatea de Drept și Facultatea de Administrație Publică de la Universitatea din București și nu este singura, scrie News18.
Taxele de școlarizare pentru programele de licență la aceste facultăți pot ajunge la valori mari, în special pentru specializările în limba engleză sau pentru studii postuniversitare. Astfel, vorbim despre sume care pot să depășească 3.000 de euro anual.
Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Inginerie a Sistemelor Aerospatiale, poate fi o instituție de învățământ superioară destul de scumpă dacă nu intri la buget.
Facultățile tehnice de elită, cum sunt cele de inginerie, pot impune taxe destul de ridicate, în special pentru programele în limba engleză, unde taxele de școlarizare pot ajunge la aproximativ 2.000–3.000 de euro pe an.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București se află și ea în top. Facultățile de medicină și farmacie sunt de obicei printre cele mai scumpe din România. Taxele pentru studiile de licență la aceste facultăți pot ajunge la 3.000–5.000 de euro pe an, în funcție de specializare și de tipul programului.
Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică, poate fi de asemenea costisitoare.
Iar în aceeași categorie avem și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, unde taxa anuală poate să depășească peste 2.000 de euro, în funcție de specializare.
Este important de menționat că aceste taxe pot varia în funcție de anul universitar, specializare și statutul studentului, adică român sau internațional. În general, taxele de școlarizare pentru studii în limba engleză sunt mai mari decât pentru cele în limba română.