În ultima perioadă, Spitalul Județean Mavromati a înregistrat un număr în continuă creștere a pacienților care se prezintă la cabinetul de cardiologie.
Supra-aglomerarea ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Județean Mavromati a dus la întârzieri semnificative ale programărilor deja existente, motiv pentru care conducerea spitalului a pus la probă un nou sistem de reorganizare a activității cabinetului.
Astfel, vor fi suspendate temporar programările până la data de 1 februarie iar în locul clienților care nu se prezintă la consultații vor fi chemați cei care deja se află pe lista de așteptare.
Ştefan Bercea, director medical Spitalul Județean Mavromati
„În cadrul ambulatoriului integrat, ca urmare a faptului că sunt foarte multe prezentări la cabinetul de cardiologie am luat decizia suspendării până la 1 februarie a programărilor și vom veni cu o altă variantă de programări, vom face o listă, în ordinea celor care sună și în funcție de disponibilitatea cabinetelor, și în funcție de pacienții care nu se prezintă vom chema ceilalți pacienți.”
În cadrul noului sistem de organizare a pacienților și programărilor, se va pune mai mult accent pe gravitatea problemelor pentru care pacienții sună. Prioritate vor avea cei care se prezintă cu situații cardiologice grave.
Ştefan Bercea, director medical Spitalul Județean Mavromati
„De asemenea, toți pacienții care au sunat la cabinetul de cardiologie au fost chestionați și întrebați pentru ce problemă se prezintă. Dacă nu a fost o problemă strictă de cardiologie și a fost mai mult o problemă administrativă fiind boli cronice, i-am direcționat și le-am propus să se adreseze cabinetelor de medicină internă unde programările se pot face de pe o săptămână pe alta.”
Ștefan Bercea, director medical al Spitalului Mavromati mărturisește că acest sistem a fost implementat de probă, timp de o săptămână iar rezultatele nu au întârziat să apară.
Ştefan Bercea, director medical Spitalul Județean Mavromati
”După o săptămână de aplicare noului sistem nu au mai fost reclamații legate de cabinetul de cardiologie și cred că aceasta va fi varianta și pe viitor.”
Unul din motivele supra-aglomerării ambulatoriului îl reprezintă numărul mare de pacienți care veneau doar pentru a elibera o rețetă ce poate fi eliberată de medicii interniști. În aceste situații, medicul de familie are responsabilitatea de a îndruma pacientul și către alte specializări de unde aceștia îsi pot ridica rețetele pentru a se evita aglomerarea cabinetului de cardiologie.
Constantin Iftime lansează „Eseul carnivor” la Galeriile de Artă Ștefan Luchian
Redacția Botoșăneanul
Jan 22, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 22, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile