Salariaţii din cadrul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) care mai servesc câte un păhărel în timpul programului de lucru riscă să rămână fără loc de muncă. Şi asta deoarece, şefii lor au găsit ac de cojocul iubitorilor licorilor lui Bachus care nu se pot abţine în timpul orelor de la serviciu.
Cum cuvântul în cazul unor angajaţi de la serviciul edilitare nu prea mai avea valoare în faţa şefilor cu nas prea fin, până la urmă s-a găsit soluţia ideală de a fi testaţi cei care mai „ciupesc” câte ceva, deşi sunt la serviciu. Astfel, Eugen Ţurcanu a trecut la metoda testului cu aparatul etilotest, fiind deja înregistrate patru „victime”. „
S-au desfăcut şi câteva contracte de muncă la noi pe acest subiect. Am reuşit să schimb încet, încet imaginea pe care o percepea lumea despre salariaţii de la Trei Coline şi pot spune că i-am făcut încet, încet ca în timpul programului să nu mai ciupească nimic, nici măcar un pahar de vin fiert”, a declarat
Eugen Ţurcanu, director DSPSA.
Alţii au scăpat doar cu tăieri la leafă
Totuşi, în unele cazuri Eugen Ţurcanu susţine că nu „taie chiar în carne vie”, drept pentru care cei care s-au „încălzit” doar cu un pahar de vin fiert merg acasă cu bani mai puţini la salariu. „
Vreo trei sau patru şi-au pierdut locul de muncă şi mai sunt câţiva care au sancţiuni, urmează cu prima ocazie când mai au o abatere să le desfac contractul de muncă. La unii le-am oprit şi 10% trei luni, la alţii le-am oprit 5% o lună de zile, ultimul a fost un salariat de la patinoar căruia i-am luat 5% pentru o lună de zile”, a mai spus
Eugen Ţurcanu. Testarea cu aparatul etilotest a fost aplicată prima dată anul trecut.
Gabriela ERDIC