În afară de problema regionalizării ţării, cu care bineînţeles că nu sunt de acord, PRM-iştii botoşăneni şi-au mai găsit un motiv de nemulţumire: jandarmii şi poliţiştii locali, în loc să rezolve problema bişniţarilor din Piaţa Centrală, a oraşului se uită la fetele cu fuste scurte. O spune chiar prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, care trece des prin zona respectivă şi este asaltat de schimbătorii ambulanţi de valută.
„Şi astăzi m-am dus şi eu ca oricare cumpărător să aşa… din 15-20 de gospodari care au venit cu produsele şi le despachetau acolo, paralel cu ei erau cel puţin 30 de bişniţari care strigau «ţigări, ţigări, aur» şi nu ştiu ce şi nu ştiu cum. S-a făcut trimitere şi atâta tam-tam la existenţa deci a unor organisme specializate în combaterea acestora care în final sunt infracţiuni clare, mai ales infracţiuni fiscale fiindcă este vorba de marfă la negru şi contrabandă”, a afirmat
Eugen Niţură (foto dreapta).
Acesta crede că proliferarea comerţului la negru, a samsarilor şi bişniţarilor, este o consecinţă a lipsei de atitudine a instituţiilor abilitate.
„Se uită pe la fetele astea mai frumuşele, pe la picioare şi pe la corp”
„Nu se intervine absolut deloc. Eu am mai ridicat o dată, acum trei-patru luni la dvs. problema, s-a realizat atunci un tur prin piaţă, iar acum au apărut nişte lucrători, nişte jandarmi dintr-ăştia şi poliţişti comunitari şi stau de vorbă între dânşii acolo şi se uită pe la fetele astea mai frumuşele pe la picioare şi pe la corp şi ăştialalţi în continuare «ţigări-ţigări» şi nu ştiu ce”, a mai spus
consilierul judeţean, care a precizat că, spre deosebire de oamenii legii, el nu s-a uitat la fete, ci
„eu m-am uitat la jandarmi”. Deşi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este condusă chiar de colegul său de partid Dumitru Codreanu, Niţură crede că aceasta ar trebui realmente să coordoneze activitatea de ordine publică astfel încât să pună capăt „dezmăţului” din Piaţa Centrală. Consilierul crede că în aceste fel s-ar reduce şi evaziunea fiscală şi nu ar mai fi necesară tăierea salariilor:
„bani sunt destui, sunt bani în prostie”.