Profesia de judecător nu este una accesibilă oricui și necesită aprofundarea de vaste cunoștințe din domenii de activitate diverse, în paralel cu studierea dreptului și a legislației aferente.
La Botoșani, în familia Toporăscu această profesie pare să fie transmisibilă de la o generație la alta. Ioana s-a îndrăgostit de sala de judecată și calcă pe urmele părinților, Adrian și Lilioara Toporăscu, ambii judecători decenii la rând.
Lilioara Toporăscu a părăsit sala de judecată la începutul anului acesta, fiind eliberată din funcție prin decret de președintele Klaus Iohannis. Adrian Toporăscu a revenit în activitate la cerere și este în prezent președintele Judecătoriei Săveni.
Ioana Toporăscu a dat examen de admitere la Institutul Național de Magistratură, în sesiunea iulie – octombrie 2018 și se regăsește printre candidații admiși cu cele mai mari medii, din țară.
Ioana Toporăscu a promovat cu o medie finală de 8.183 fiind înscrisă pentru funcția de judecător la Tribunalul Botoșani. Înainte de a profesa efectiv la unitatea pentru care a optat, Ioana Toporăscu se va specializa pentru o perioadă de doi ani de zile în cadrul INM și apoi va urma etapele necesare până la accederea pe postul dorit.
La concursul organizat anul acesta, din sute de candidați, Ioana Toporăscu s-a poziționat pe locul 15, după anunțarea rezultatelor finale.
INM a organizat acest concurs pentru ocuparea a unui număr de 300 de locuri de auditori de justiție din care 170 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător și 130 pentru ocuparea celei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiție, vor opta în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcția de judecător sau procuror.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024