Este vorba despre firma din Cluj,
Energobit care a depus o ofertă de aproape 5 milioane de lei noi, cea mai mică în comparație cu celelalte două firme înscrise în licitație.
”Până vineri trebuiau să depună ofertele reactualizate cei trei operatori economici și nu a făcut-o decât unul singur și anume cel care a avut oferta cea mai mică. În consecință, în decursul zilei de astăzi va urma evaluarea acesteia, finalizăm și vom face adresă către operator pentru a ne clarifica cu prețul care este sub 80% decât cel estimat și vom urgenta cât de repede putem semnarea contractului”, a declarat
Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).
Înlocuitorul pe funcție al
viceprimarului Cosmin Andrei susține că astfel a demonstrat prin fapte că toate acuzele care i-au fost adresate nu și-au avut fundament.
”
Toată vâlvătaia și toate acuzele care au fost din ianuarie, au fost fără rost, licitația electronică a reglat prețul așa cum am susținut-o cu tărie și așa s-a întâmplat, iar proiectul nu a avut un scop ascuns de a favoriza o firmă sau alta. Din contră firma favorită a unora nu a reușit să ofere cel mai bun preț. A fost o competiție liberă iar cel mai bun a câștigat”, a mai spus
Eugen Țurcanu.
Urmează o etapă minimă de cinci de zile de depunere a contestațiilor, ceea ce înseamnă că undeva în săptămâna viitoare s-ar putea semna contractul de lucrări.
(G.E.)
CITEȘTE:
EXCLUSIV: Gata licitația pentru nocturnă: Iftime a pierdut, dar e liniștit