Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de numele căruia se leagă extrem de multe proiecte de amploare implementate în județul vecin, a ajuns astăzi și la Botoșani.
Nu singur.
Însoțit de mai mulți oameni de afaceri suceveni, de președintele Camerei de Comerț de acolo, de lectorul Universității Ștefan cel Mare și nu în ultimul rând de primarul Sucevei, Ioan Lungu.
Au venit cu toții pentru vestita asociere „Cluster Regional de Bioeconomie Botoșani – Suceava” care nu este altceva decât o formă de asociere între mai multe entități, firme private, asociații neguvernamentale și instituții, fiecare cu rol precis pentru dezvoltarea economică a acestei regiuni.
Ședința a fost deschisă de Cătălin Flutur, care i-a avut alături de omologii celor menționați mai sus, din Botoșani.
Toți, cu excepția președintelui CJ Botoșani, Costică Macaleți care fie nu a fost invitat, fie a declinat invitația.
„Pe lângă CJ Suceava, din membrii fondatori mai fac parte CL Suceava, CL Botoșani, Universitatea din Suceava și cele două Camere Comerț. Încercăm cu toții să facem ceva pentru arealul Botoșani – Suceava, o zonă așa un pic mai vitregită în timp. Dar dacă nu o să avem inițiativă și nu o să încercăm să lucrăm împreună ca fiecare dintre noi cu experiența și expertiza pe care le avem, dacă nu o să lucrăm împreună, șansele noastre de dezvoltare vor fi mai mici”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Vărul primarului de Botoșani a pus punctul pe i și a vorbit într-un mod entuziast mai degrabă despre faptul că în județele Botoșani cu precădere și Suceava parțial, proiectele de dezvoltare bat pasul pe loc.
„Din mandatul nostru de aleși locali au trecut deja doi ani de zile și dacă ne uităm în urmă avem ce spune bine dar și ce ne reproșa. Vorbesc aici în ceea ce mă privește. Am sperat că vom demara mult mai repede aceste proiecte cluster, din păcate nici la ora asta ghidul nu este operațional. Am plecat la drum cu foarte mult entuziasm, nu mi l-am pierdut”
Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava
Așadar, Gheorghe Flutur a mărturisit că a candidat pentru un nou mandat la CJ Suceava pentru a-și folosi experiența de om politic, parlamentar și fost ministru pentru că viitorul în nordul țării nu arată deloc promițător.
„Nu vom rezista pe piață. Noi mâncăm mere, carne, cartofi din Polonia pentru că au asocieri și clustere. Poate că este un cuvânt mai greu de pronunțat așa e noi, dar cultura asociativă din aceste țări…uitați-vă la Ungaria care este pe piața din România cu produse de panificație și tot ce vreți pentru că sunt asociați, sunt puternici, statul lor îi ajută și au o foarte bună expertiză în asociere”,
Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava
Timp de 27 de ani, conducerile sucevene și botoșănene au fost mai degrabă preocupate cu contemplarea sărăciei iar mesajul este că a venit al 12-lea ceas pentru trezire.
Iar singura șansă este asocierea care să aibă în centru oamenii de afaceri, catalizatorii, iar autoritățile publice locale să îi sprijine. Universitatea Ștefan cel Mare ar urma să formeze noua forță de muncă pentru că România a trecut de la „criza locurilor de muncă” la „criza forței de muncă”.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Transportatorii din Botoșani verificați de inspectorii de muncă: CE nereguli s-au găsit
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Avaria de sub casă a fost remediată, NU se mai întrerupe apa în municipiu
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024