Modul în care au fost numiţi directorii unităţilor de învăţământ din teritoriu a fost contestat de un fost conducător al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Desemnarea persoanelor care au preluat conducerea şcolilor cu detaşare în interesul învăţământului a fost pur politică iar cel care spune acest lucru este Daniel Botezatu, fost inspector şcolar general adjunct.
Din seria anterioară a directorilor de şcoli în jur de 41 erau ilegal pe funcţii, aceştia fiind întăriţi de alţii numiţi de echipa Mihaelei Huncă în cea de-a doua parte a lunii august.
„În numirea directorilor inclusiv în anul şcolar precedent 2012 – 2013 nu s-a ţinut cont de art. 246 din Legea Educaţiei Naţionale conform căruia pot ocupa funcţii de conducere, îndrumare şi control doar membrii corpului naţional de experţi în management educaţional. 41 de directori au ocupat după părerea mea ilegal funcţia de director în anul şcolar trecut, nu am făcut o statistică şi pentru acesta”, a declarat
Daniel Botezatu.
[[banner]]
Fostul inspector şcolar general adjunct a afirmat că potrivit informaţiilor sale ar exista un număr semnificativ de persoane numite înainte de 31 august 2013 care nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi directori cu toate că ar fi avut la dispoziţie trei etape succesive de a deveni experţi în educaţie, două dintre acestea fiind derulate în actuala guvernare.
„
Este clar, amintiţi-vă ce se declara la momentul instalării noii conduceri la Inspectoratul Şcolar şi anume că va prima criteriul de profesionalism. Se pare că din cei din Inspectoratul Şcolar doar vreo patru erau profesionişti pe funcţii de inspectori, restul mai devreme sau mai târziu au fost nevoiţi să părăsească Inspectoratul”, a mai spus
Daniel Botezatu.
CITEŞTE:
Acuze la Huncă cu deturnări de fonduri europene şi firmă de casă a PSD