Becali vrea milioanele de la UEFA. Champions League, Europa League, nimic nu mai conteaza. Importante sunt grupele care ar asigura oxigenul pentru inca un sezon trait la limita existentei.
Drepturile TV finanteaza fotbalul din Romania. Cluburile joaca doar in instanta. Insolventele au devenit mai dese decat meciurile pe care sa le tii minte la finalul unui campionat. Titlul e ridiculizat cu gesturi golanesti. Fotbalul e redus la meciuri sterse, stadioane goale, fotbalisti platiti doar la presiunea comisiilor. Fentele sunt doar pentru reguli si impotriva normalitatii. Cluburile dribleaza fotbalul si il inlocuiesc cu fuga dupa un cec trimestrial. Un fotbal al asistatilor.
Calificarea in Liga Campionilor si Europa League e sustinuta cu milioane invizibile, promisiuni de suprematie si oameni care se autodeclara numarul 1 intr-un joc in care Romania pare depasita la toate capitolele: Strategie, investitie, logica, business, performanta. Dorinta principala e de a castiga cu implicare minima. Si toata lumea pierde.
34.1 milioane de euro incaseaza cluburile din Liga I in fiecare an din drepturile TV.
Cluburile latra pentru ca FRF vrea sa impuna o regula a juniorilor U21 folositi obligatoriu in timpul meciurilor din Liga I.
Regula inexistenta in orice liga puternica, reala, sanatoasa din Europa. Dar absurdul naste absurd in continuare. Cat investesc cluburile din Liga din banii drepturilor TV pentru juniori? 5%? 10%? Cu mici exceptii, raspunsul general este zero. Poate o regula in care cluburile ar trebui sa investeasca 20% din banii de la drepturile TV catre juniori ar creste si numarul juniorilor promovati in Liga I. Un club care chiar baga bani in juniori - nu doar mimeaza asta - e obligat sa-i si foloseasca. Altfel banii sunt pierduti.
Anulati declaratiile, uitati promisiunile si urmariti cifrele. Liga 1 este in acest moment campionatul in care in aceasta vara au fost cumparati doar 3 jucatori contra unor sume de bani. Balaure a costat 10.000 euro ca sa ajunga la Astra, in timp ce Steaua a cheltuit 400.000 euro pentru Ovidiu Popescu si Vlad Achim. Adica 200.000 euro de transfer.
In rest, Pandurii, Dinamo, Viitorul, ASA, CSMS Iasi, CSU Craiova, Botosani, CFR Cluj, Chiajna, Rapid, Gaz Metan si Voluntari au facut plati pentru 47 de transferuri ZERO EURO, venind ca jucatori liberi de contract. Lor li se mai alatura alte 3 nume de la Steaua si 4 de la Astra. In total, 54 de transferuri facute in aceasta vara fara ca cineva sa fi platit un ban. Bine ati venit in fotbalul profesionist al jucatorilor liberi de contract. (sport.ro)
Un botoșănean declarat cea mai obedientă slugă a lui Ceaușescu, dormea la ușa dictatorului
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Apel de la o instituție de stat pentru botoșăneni: Atenție la produsele false „de post”
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Se pensionează o judecătoare de la Tribunalul Botoșani
Oana Sava
Nov 14, 2024