Problema a ajuns și în atenția conducerii
Consiliului Județean, structura care s-a ocupat de organizarea licitației și desemnarea astfel a distribuitorilor acestor produse.
”
Noi ne-am sesizat, vrem să avem chiar o întâlnire cu distribuitorii de mere și sigur că da, eu am mai avut o întâlnire și acum un an de zile pe vechiul contract și le-am atras atenția atunci că participarea la o altă licitație presupune să obțină un certificat de bună purtare pentru ceea ce au făcut. Adică în condițiile în care ne batem joc de copii și le ducem niște mere din astea pădurețe, sau niște mere care nu le mănâncă nici câinii care mănâncă mere, atunci nu facem o treabă corectă”, a declarat
Gheorghe Sorescu, vicepreședinte al CJ Botoșani.
Șeful de la județ este însă dezamăgit de faptul că astfel de sesizări ajung în spațiul public fără ca școala să ia atitudine vis a vis de bătaia de joc pe miliarde de lei vechi. Gheorghe Sorescu spune că nu primarii ar trebui să aducă în atenția factorilor cu atribuții astfel de situații ci directorii de școli. Dar care par însă să nu își asume astfel de probleme.
”
Sesizările trebuie să ne vină de la școli, iar nouă nu ne-au venit. Noi suntem numai așa, e o boală a noastră, a românilor, cu zvonacul și răspândacul. Dar când e vorba să ne asumăm: nu, nu am zis eu, a zis acela din spatele meu. Noi ne-am autosesizat și chiar ne-am propus să avem o discuție la modul cel mai serios, pornind de la ce a apărut în presă”, a mai spus
Gheorghe Sorescu.
De altfel nici conducerea
Inspectoratului Școlar Județean nu a scos vreun cuvânt cu privire la această situație, la conferința săptămânală de presă. Primarul de Mihălășeni a fost cel care a tras un semnal de alarmă cu privire la merele distribuite elevilor.
Citește mai multe despre problema sesizată de
Botoșăneanul:
Mere găurite și uscate pentru elevi, bătaie de joc de miliarde de lei vechi – FOTOGALERIE