Copiii au fost actorii principali la cea de-a VIII-a ediție a Galei Angelica Gherman. Organizatorii au premiat compuneri despre „școala online în pandemie” scrise de elevi din ciclul primar.
Așa cum am promis copiilor care au participat la Gala Angelica Gherman și au trimis compuneri scrise de ei, continuăm seria publicării acestora, pentru a arăta tuturor cum resimt cei mici școala online.
Astăzi, vom face publică textul fetei Sara Turiceanu, elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr 1 Trușești.
Start ȘCOALA ONLINE, accept provocarea ta!
Am acceptat provocarea școlii online ... nu pentru că mi-am dorit asta, ci pentru că am înțeles de ce a fost nevoie de o astfel de soluție – de bolile grave/ virusul Covid e musai să te păzești, pe tine și pe cei pe care-i iubești!Am înțeles, totodată,și că școala online mă va ține departe de colegii mei, va necesita mult timp investit pentru a-mi pregăti lecțiile și multă electricitate; resurse pe care le consumăm pentru a ne fi mai bine, pentru a ne păstra sănătatea. Trăiesc cu speranța că efortul nostru, al tuturor, ne va salva viața!
Școala online a adus cu sine multe dificultăți, le-am simțit pe propria piele dar le-am observat și la colegii mei. Multora din noi ni s-au descărcat dispozitivele în timpul orelor, mulți dintre noi am împărțit telefonul ”smart” al mamei, unicul dintr-o casă cu șase frați școlari (în cazul meu); alții, mai puțin norocoși, nu au avut nici măcar ce să împartă, așa că au fost nevoiți să lipsească de la școală. Uneori, ne-a lipsit curentul electric, deși nu trăim într-o comunitate izolată ... a fost de parcă s-ar fi supărat pe noi pentru că-l utilizăm, așa, fără pauză.
Cel mai trist este atunci când nu pot fi prezentă la ore din lipsă de dispozitive. Mă suprapun cu frații mei: deoarece și ei au materii importante la care este necesar să participe, în același timp în care și eu ar trebuie să fiu online, la școală. Pentru astfel de momente am hotărât să facem chiar și un grafic de priorități ... intră la ore cel care are examen pentru clasa a VIII-a la finalul anului școlar, cel care are test sau care trebuie să primească notă pentru un proiect pe care l-a avut de realizat. Nu mi-am imaginat vreodată, înainte de pandemie, că vom decide, la noi acasă, într-un astfel de mod cine participă și cine nu la ... școală??!!
În casa noastră școala este foarte importantă. Ne dorim cu toții să știm mai multe și să fim buni învățăcei. Nu ni s-a părut niciodată greu să ne îndeplinim sarcinile date de profesori sau să ne facem temele. Suntem silitori și asta era, până nu demult, normalitatea noastră. Acum ne gândim mereu cum să ne grupăm în camerele din casă, pentru a ne sprijini unul pe celălalt în exersare, în activitatea de învățare. Avem și un frate mai mic care de multe ori nu înțelege lecțiile predate online. Îl ajutăm, pe rând, să-și facă temele și să nu rămână în urmă cu învățatul. Pentru el mi se pare cel mai greu de făcut față acestei situații. De multe ori e trist și nici chef de joacă nu mai are.
Există, cu toate acestea, și părți bune ale școlii online, cea mai bună parte fiind aceea că acasă nu este nevoie să purtăm mască. Cunosc mulți copii cărora le-au apărut iritații pe piele din cauza timpului îndelungat în care au purtat masca la școală. Și-apoi, acasă ne alimentăm mai sănătos. Mâncăm întreaga zi gustări calde, gătite de mama, și nu snacksuri ori dulciuri nehrănitoare. Eu mă gândesc adesea și la aceste lucruri pozitive, ele mă ajută să nu îmi pierd speranța. Speranța că, în curând,vom găsi soluții pentru a ne întoarce în clasă.
Îmi este dor de mirosul dimineților în care mă trezeam devreme pentru a merge la școală, de compania cățelușei mele care mă însoțea până la intrarea în clasă și îmi ura succes cu datul ei din coadă, de colegii cărora nu le ajungeau pauzele pentru a-și povesti peripeții și întâmplări haioase și cel mai mult de doamna, cea mereu voioasă.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Elisabeta Lipă a revenit pe o funcție de președinte: Nu se pune problema de incompatibilitate
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Donează pentru Laura, o fetiță care luptă să trăiască: Mai avem încă un an de urmat acest tratament
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Alertă de FRAUDĂ online: Escrocii se folosesc de numele firmelor de curierat ca să FURE bani
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
SINGURELE vouchere de la stat care nu s-au tăiat în 2025: CINE sunt beneficiarii
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Ministrul Rafila, explicații despre un virus care afectează mai ales copiii
Redacția Botoșăneanul
Jan 09, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile