Datoriile uriașe ale spitalului nu mai permit ca pacienții să aleagă felul de mâncare pe care doresc să-l servească.
”
Situația financiară a spitalului nu permite. Într-adevăr s-a pus problema în 2012 unui meniu diferențiat. Din păcate, la vremea respectivă erau datorii, dar nu erau de anvergura celor actuale. A urmat în 2013 contractul cu Casa pentru care ne zbatem acum pentru un balans financiar și nu ne-am mai permis”, a declarat
Viorel Iliuță, managerul Spitalului Județean Mavromati.
Chiar și așa, pe o scală de la 1 la 10, directorul de la spital susține că mâncarea din punct de vedere al calității s-ar clasa undeva la 7,50 și chiar a fost apreciată de persoane care erau fruntașe la critici.
”
În ciuda acestui fapt, pe spital există diverse diete, pe afecțiunile pacientului. Nu pot să afirm că mâncarea este strălucită, nu pot să afirm chestia asta, aș minți. dar totuși vă spun că au fost oameni internați în spital care au apreciat mâncarea”, a mai spus
Iliuță.
Mai mult decât atât, unitatea medicală a avut parte și de un episod nefericit prin care un furnizor a încetat să mai livreze din cauza datoriilor.
”
La un moment dat am avut o situație în care furnizorul de carne, pui, de la Constanța nu ne-a mai livrat. Am avut două săptămâni în care nu a mai livrat pentru că nu i-am dat banii și atunci a trebuit să facem un fel de mâncare mai de post , fără prea multă carne. A fost un episod pe care l-am depășit”, a încheiat
Viorel Iliuță.
În anul 2012
Florin Țurcanu era încrezător că ar fi putut atrage donații de la oamenii de afaceri locali pentru mâncarea bolnavilor din spitale.
(G.E.)
CITEȘTE:
Iliuță supărat pe unii angajați de la spital, salarii da dar muncă ba