Mircea Geoană a reluat practic discuțiile care au avut loc încă de la prima oră a dimineții într-un cadru mai restrâns cu mai puțini directori de instituții și totodată mai puțini primari.
”Aș vrea să încercăm cu toții ca în următoarele două săptămână vreau ca tot ce înseamnă proiecte transfrontaliere între România – Ucraina – Republica Moldova să fie luate la mână și actualizate și prioritizate într-o manieră extrem de coerentă. Am preluat câteva dintre sugestiile și dificultățile de natură tehnică și birocratică. Vreau ca poate proiecte mai vechi de puncte de trecere a frontierei să fie reanalizate iar la nivelul Guvernului vom avea o prezentare a situației de la granițele României”, a spus printre altele
Mircea Geoană.
Mircea Geoană a făcut un apel către directori și primari dar și către asociații neguvernamentale sau medii economice pentru a-și uni forțele în dezvoltarea economică și comercială.
”
Semnarea acordului de liber schimb și de asociere a Republicii Moldova și a Ucrainei cu UE va schimba practic din punct de vedere comercial tradiția Europei. Și aș vrea să ne comportăm ca un stat responsabil și într-un viitor apropiat ca membru Schengen. Dar asta nu înseamnă că din punct de vedere comercial faptul că se face o vastă piață de liber schimb și în perspectivă între SUA și UE printr-un acord transatlantic de liber schimb”, a adăugat
Mircea Geoană.
Senatorul a mai cerut o revizuire și a proiectelor pe infrastructură pentru a-i încuraja pe potențialii investitori care ar putea apare odată cu intrarea în UE a statelor vecine.
(G.E.)
CITEȘTE:
”Țeapă” de juma’ de oră de la Geoană pentru directori: Mergeți la o țigară sau la o cafea
[[galerie-foto]]