Urban Serv mai poate depozita gunoi pe rampa de la marginea orașului până spre finele lunii aprilie a anului viitor, iar pentru a permite accesul pe amplasament și a utilajelor care colectează din județ, este necesară prelungirea contractului.
”La sfârșitul acestei luni expiră acele contracte pe care le-am încheiat noi pentru depozitarea deșeurilor din județ cu unitățile administrativ teritoriale care aduceau deșeurile la Botoșani. Am dat dispoziție și au fost trimise notificări către fiecare UAT și un act adițional prin care dacă sunt de acord să aducă deșeuri până la data de 26 aprilie, să semneze actul în cauză”, a declarat
Simion Drelciuc, director Urban Serv.
Înțelegerea contractuală are două părți, prima privitoare la tariful perceput per tonă pentru depozitarea la groapa de la Botoșani, iar cea de-a doua la taxa de relocare. Și dacă în privința celui de-al doilea aspect, lucrurile erau incerte, se pare că până la urmă, primăriile vor trebui să achite și acești bani.
”
UAT-urile noi le-am atenționat prin adresa trimisă că au obligația conform prevederilor contractuale, ca începând cu anul 2015 să prevadă în bugetul pe 2015 acele cheltuieli de relocare care au fost prevăzute prin contractele încheiate. În 214 au spus că nu pot plăti că nu au prevăzute în buget, iar noi le-am amintit că au obligația asta”, a mai spus
Simion Drelciuc.
Până la acest moment pe rampa de la Botoșani au intrat 4.000 de tone de deșeuri. Pentru acestea s-a achitat 45 de lei/tonă. La această sumă se adaugă taxa de relocare care ajunge la un total de 150 de lei per tonă.
”
Din toate informațiile pe care le am până la data actuală se pare că relocarea se va face”, a conchis
Simion Drelciuc.
Taxa de relocare se va aplica retroactiv, adică și pentru cele 4.000 de tone ce urmează a fi ulterior duse la rampa ecologică de la Stăuceni.
(G.E.)
CITEȘTE:
Judeţul asediat de gunoaie, ADI se ocupă cu angajarea pe 20 milioane lei vechi a odraslei unui consilier – DOCUMENT