Procesul de reabilitare desfăşurat la nivelul Spitalului Judeţean Mavromati a dat peste cap activitatea desfăşurată în cele opt blocuri operatorii existente la nivelul unităţii. Astfel, în prezent se pot efectua intervenţii chirurgicale doar în trei dintre cele opt săli.
Motiv pentru care medicii sunt nevoiţi să îşi programeze operaţiile în funcţie de gravitatea cazurilor, cu excepţia urgenţelor care au prioritate şi pentru care este tot timpul o sală liberă.
“Noi avem în spital opt blocuri, din păcate cinci sunt în reabilitare şi se lucrează într-un ritm nebun pe celelalte trei. Există o adresabilitate maximă, se lucrează non-stop”, a declarat
Viorel Iliuţă, directorul Spitalului Judeţean.
Secţia de Chirurgie din cadrul unităţii are mai mult de jumătate din cazurile urgente care necesită intervenţii.
“La noi, aproape 85% e procentul de urgenţe şi fiind urgenţe au întâietate. Pentru celelalte facem programare. Există posibilitatea adresabilităţii în ambulatoriul spitalului şi de acolo fiecare medic în funcţie de posibilitatea timpului său îşi programează pacienţii", a spus
Silvia Ţighiliu, medicul şef al Secţiei de Chirurgie.
La nivelul celor trei săli de operaţie funcţionale în prezent, reprezentanţii spitalului susţin că se efectuează periodic dezinfecţii pentru a evita apariţia infecţiilor nozocomiale.
(A.D.)
[[banner]]
CITEŞTE:
Operaţii "ultimul răcnet" la ortopedie pentru pacienţi de 90 de ani