Sărbătorește primăvara alături de cineva drag și oferă-i un mărțișor teatral!
Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână la spectacolele „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, regia Mihai Donțu, și „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec, regia Ion Sapdaru.
De asemenea, sâmbătă, 25 martie, de la ora 11.00 și de la ora 20.00, spectacolul „Eroine”, după Publius Ovidius Naso, regia Andrei Măjeri, se va juca la București la Teatrul Apollo 111.
Sâmbătă, 25 martie, de la ora 18.00, Teatrul „Mihai Eminescu” vă invită la spectacolul „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, regia și ilustrația muzicală Mihai Donțu. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, iar din distribuție fac parte actorii: Cezar Amitroaei, Silvia Răileanu și Radu Dragoș.
P. Cehov surprinde inițiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care dorește să se însoare cu fiica vecinului său. Însă, departe de romantismul și armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potențiali miri se ceartă aprig din motive derizorii.
Ciocnirea personalităților lor puternice, crizele de ipohondrie ale pețitorului, încurcătura în care se găsește tatăl miresei și încercările sale disperate de a aplana rabufnirile celor doi tineri dau naștere unui comic de situație savuros.
Duminică, 26 martie, de la ora 18.00, publicul este așteptat la spectacolul „Angajare de clovn”, de Matei Vișniec, regia Ion Sapdaru.
E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului.
„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.
Regia, decoruri, coloana sonoră: Ion Sapdaru
Coregrafia: Victoria Bucun
Costume: Alina Dincă
Distribuţia: Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Răzvan Amitroaei, Volin Costin, Cezar Amitroaei
Pret bilet - 36 lei; 18 lei – elevi, studenți, pensionari.
Dinu Todoran preia una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon: Este o provocare
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Brânza de la “Five Continents”premiată cu aur la World Cheese Awards 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Două case mistuie de flăcări: O femeie a ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Valeriu Iftime deschide ușa transferului unui jucător de la FCSB: Cum să nu-l vreau?
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024