14 mai 2016. Se organizează ziua porților deschise la Cornișa, la bazinul exterior par că lipsesc doar șezlongurile și totul e gata. Și apa, evident.
14 martie 2017. Zona arată ca după bombardament, mai rău decât cu un an în urmă, bazinul exterior prezintă o imagine dezolantă.
De la Primărie, tăcere!
Ceea ce se întâmplă pe șantierul unde ar urma să fie inaugurat unul dintre cele mai mari parcuri regionale de agrement, este de mult timp un secret. Informațiile transmise public sunt trunchiate și de fiecre dată, persoana care atinge subiectul indică vinovați pentru întârzierile uriașe în derularea investiției.
Anul trecut când fostul primar Ovidiu Portariuc a organizat Ziua Porților Deschise, o acțiune menită să-i aducă voturi la alegeri, totul părea să fie gata, cu excepția râului de rafting și a heleșteului. Și ceva detalii la patinoarul acoperit.
La un an distanță însă, în loc să avanseze, lucrările par să fi devansat. În zona unde se află piscna exterioară au fost săpate șanțuri uriașe, au fost scoase pavelele iar locul este plin de mormane de pământ și bucăți de beton spart, provenit cine știe de unde.
De altfel, drumul până la obiectiv este unul la fel de dezolant, cu brazi scoși din rădăcini și lăsați la întâmplare. Și nici într-un caz nu arată ca un parc ce va fi deschis în aproximativ trei luni de zile și unde, câmpul de așteptare este unul uriaș.
Am întrebat conducerea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), structura care va administra parcul Cornișa.
Răspunsul, cumva, nu ne-a mirat.
„Nu știu. Întrebați la Primărie. Nu am preluat nimic, eu mă pregătesc pentru operare dar nu am preluat nimic, nu semnez nici un document, acolo este șantier, trebuie luat legătura cu constructorul, cu modificări de proiect…nu am nici o competență în sensul acesta și chiar nu știu ce să răspund la întrebarea asta”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
Directorul DSPSA spune că a văzut și el ceea ce s-a întâmplat în zona bazinului exterior însă, oficial nu știe care este motivul pentru care zona a fost șănțuită.
”Am mai fost acolo dar mă uit și eu cum vă uitați dv. nu știu detalii. Detaliile le știu cei de la Primărie, ei sunt cei care administrează această investiție. Au diriginte, șef de șantier, responsabil din cadrul compartimentului de investiții, nu DSPSA. Oamenii noștri merg acolo până este gata, să-și mai bage nasul și să întrebe: cum se dă drumul aici, cum se face asta, la părțile în care avem ceva de învățat din ele. Dar acolo unde sunt șanțuri….”,
Eugen Țurcanu, director DSPSA
NU sunt probleme la Cornișa nici în opinia primarului Cătălin Flutur, de asemenea întrebat despre ceea ce se întâmplă acolo.
”În momentul în care au fost probleme mari, v-am informat. Acum am rezolvat mare parte dintre ele. O să facem acum probele la partea de canalizare, sper să fie corecte și normale, adică în parametrii normali. La partea de acces vom lucra de acum, pentru că nu s-a putut lucra pe zăpadă, pentru că ne trebuie accesul”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Dar partea aia unde e bazinul exterior, unde se spune că ar fi probleme?
”Era una din probleme și v-am pus la dispoziție expertiza. Dar am rezolvat mare parte. Mai avem o problemă cu lacul, cu heleșteul. O problemă cu partea de impermeabilizare a lacului”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Neoficial, circulă varianta că piscina exterioară ar fi luat-o la vale, din cauza alunecărilor de teren cauzate de ploile de vara trecută.
Și pentru asta, s-ar fi săpat respectivele șanțuri adânci prin care se cimentează bazinul exterior. Oficial însă, în jurul piscinei ar fi fost montate niște țevi într-un canivou, pentru sistemul de scurgere.
Bazinul exterior arată ca după război iar problemele continuă și la lacul de liniștire, heleșteul unde, proiectanții nu s-au decis cu partea de impermeabilizare, dacă să toarne totul din beton sau să-l lase aşa.
Constructorul trebuie să rezolve și partea cu accesul dinspre Dedeman, unde de asemenea locul arată dezolant, adică o bucată mare de noroi.
Termenul limită de finalziare este 30 iunie. În caz contrar, Primăria Botoșani va fi obligată să restituie banii europeni.
75 de milioane de lei este valoarea acestei investiții.
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024