Deși a fost director al Casei Județene de Pensii de unde s-a propulsat practic pe funcțiile la nivel național și ulterior și ministru al Muncii, Marius Budăi nu a suflat un cuvânt despre nivelul salarial din această instituție.
Nici un mesaj public de solidaritate sau empatie pentru colectivul cu care a lucrat.
În schimb, nu contenește în a transmite tot felul de mesaje despre majorări de pensii, deși în mod normal acesta ar fi rolul succesorului său pe funcție, actualul ministru al Muncii, Simona Oprescu.
Iată cu ce se mai laudă Marius Budăi:
„Majorarea valorii punctului de pensie se va întâmpla în 2024 o singură dată, la 1 ianuarie. Ceea ce se întâmplă la 1 septembrie este așezarea pe bazele pe care le-am menționat: echitate, solidaritate, contributivitate, astfel încât, pentru cei care au fost dezavantajați de-a lungul timpului, fie că au ieșit în date diferite și în ani diferiți la pensie pe baza unor prevederi diferite, pentru că în România noi am avut până la legea 127 care a fost pusă de unii între paranteze și nu a fost aplicată și până la această lege când va fi aprobată, trei legi de bază, dar la care au fost foarte multe modificări de-a lungul timpului”,
a declarat fostul ministru al Muncii la România TV.
„Și atunci toți cei care au fost nedreptățiți până acum vor beneficia de un calcul al pensiei și vă dau un exemplu: dacă o doamnă a strâns 50 de puncte de-a lungul contribuției, un bărbat a strâns și el 50 de puncte de-a lungul perioadei active, doamna, cu prevederile legale în vigoare, are pensia mai mare decât domnul, pentru că total puncte realizate se împarte la un stagiu de cotizare mai mic în funcție de luna și anul nașterii, 30, 31, 32 de ani, pe când la bărbați se împarte la 35. Acum, una din aceste inechități va fi rezolvată și bărbatul va avea un punctaj suplimentar.
Și pentru cei care au lucrat peste 25 de ani și au stat cât mai mult în câmpul muncii va veni acel punctaj suplimentar peste stagiul de cotizare de 25 de ani și știți că sunt în lege prevăzute trei praguri: între 25-30 de ani, 30-35 de ani si peste 35 de ani astfel încât să încurajăm munca și să rezolvăm și o nedreptate, că atunci când lucrau câte 8-10 ore si erau trecuți la o fracțiune de normă sau poate unii s-au complăcut să lucreze cu 2 lei pe hârtie și cu 5 lei în mână.
De asemenea, se face deosebirea la cei cu indemnizație socială între cei care au stagiu minim de cotizare care e de 15 ani și cei care au lucrat 30-35 de ani prin acel punctaj suplimentar adăugat la valoare peste stagiul de cotizare de 25 de ani”,
a mai afirmat fostul ministru al Muncii.
Dorinel și-a desființat un jucător după remiza cu FC-ul: A jucat foarte, foarte slab
Redacția Botoșăneanul
Nov 09, 2024
La Suceava e revoluție după schimbarea primarului cu 5 mandate, două șefe date deja afară
Redacția Botoșăneanul
Nov 09, 2024
Ce bine că vin alegerile! CNAIR construiește un pod nou peste Siret în locul celui de 91 de ani
Redacția Botoșăneanul
Nov 09, 2024
”Ciobi” a văzut un 11 metru cu Oțelul: A fost călcat de adversar
Redacția Botoșăneanul
Nov 09, 2024