Județul Botoșani este cel mai mare furnizor de carne de miel din România.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani estimează sacrificarea, în perioada sărbătorilor pascale, a aproximativ 10.000 de miei.
Precizările vin de la directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, Mihai Ţurcanu.
Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt autorizate pentru sacrificarea ovinelor cinci abatoare, Botoşaniul fiind judeţul cu cea mai mare capacitate de sacrificare din România.
Țurcanu mai atrage atenţia asupra faptului că toţi mieii comercializaţi în pieţele din județ trebuie să fie sacrificaţi în unităţi de abatorizare autorizate, în condiţiile în care nu au fost acordate derogări de la norme.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Declarația zilei 13 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 13, 2024
Oana Sava
Nov 13, 2024
Mijlocașul Francisco Junior, desemnat MVP-ul partidei Oțelul Galați – FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 12, 2024
Cătălin Silegeanu, AUR: Scopul nostru este să ne întâlnim cu cât mai mulți botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Nov 12, 2024