Județul Botoșani este cel mai mare furnizor de carne de miel din România.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani estimează sacrificarea, în perioada sărbătorilor pascale, a aproximativ 10.000 de miei.
Precizările vin de la directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, Mihai Ţurcanu.
Potrivit acestuia, la nivelul judeţului sunt autorizate pentru sacrificarea ovinelor cinci abatoare, Botoşaniul fiind judeţul cu cea mai mare capacitate de sacrificare din România.
Țurcanu mai atrage atenţia asupra faptului că toţi mieii comercializaţi în pieţele din județ trebuie să fie sacrificaţi în unităţi de abatorizare autorizate, în condiţiile în care nu au fost acordate derogări de la norme.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Puștani puși pe scandal în miez de noapte: Polițiștii locali au luat măsuri
Redacția Botoșăneanul
Sep 20, 2024
Ioana Miron, medaliată cu aur și bronz la Campionatele Mondiale de juniori de haltere
Redacția Botoșăneanul
Sep 20, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 20, 2024
Scandal în Centrul Istoric: Au intervenit jandarmii și polițiștii locali
Redacția Botoșăneanul
Sep 20, 2024
Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești
Redacția Botoșăneanul
Sep 20, 2024