(P) Minimalismul a prins contur în anii ’60, iar de atunci a rămas prezent în mai multe forme de artă, de la arhitectură şi până la arte vizuale. În design-ul interior minimalismul reprezintă prima alegere a multor proprietari de case, dar şi designeri de meseri. Acesta are avantaje imbatabile, de la principiile simple şi până la versatilitatea cu care se poate implementa în atâtea tipuri de spaţii.
Iată 7 motive pentru care merită să îţi amenajezi locuinţă în stil minimalist:
Stilul minimalist are principii simple şi se axează pe funcţionalitate, spaţii aerisite şi deschise, culori neutre şi cât mai multă lumină naturală. Astfel de principii se pot aplica uşor în orice amenajare, indiferent de buget.
Poţi amenaja o casă sau un apartament în stil minimalist atât cu un buget redus, cât şi cu un buget foarte mare. Magazinele de mobilier şi de bricolaj oferă variante pentru toate buzunarele când vine vorba de design-ul minimalist.
Amenajările în stil minimalist sunt mai mult decât un trend. Acestea sunt extrem de populare de zeci de ani, cu mici schimbări ce ţin de evoluţii în domeniul tehnologiei şi al construcţiilor.
Fie că vrei să alegi mobilier minimalist, de la cuier pentru hol şi până la canapele sau să conturezi amenajarea unei camere, internetul îţi va oferi nenumărate resurse. Poţi să foloseşti reţelele sociale, precum Pinterest sau Instagram, dar şi blogurile dedicate design-ului interior sau arhitecturii.
Spaţiile deschise, aerisite şi curate stau la baza acestui stil de amenajare. O casă amenajata în stil minimalist înseamnă un spaţiu liniştitor şi relaxant pentru tine, unde te poţi bucura de toate activităţile preferate, fie că munceşti sau petreci timp cu cei dragi.
Dacă alegi să îţi amenajezi casa în acest stil, nu va trebui să îţi faci griji legate de achiziţionarea a prea multe piese de mobilier sau decoraţiuni. Ai nevoie doar de piese esenţiale, precum patul, canapeaua, dulapurile sau cuierul pentru hol şi mici accente de culoare sau decoraţiuni subtile.
Minimalismul este despre funcţionalitate. Toate obiectele pe care le vei alege pentru casa ta vor avea un rol şi un scop în imaginea de ansamblu. În acest fel, vei putea să foloseşti spaţiul în mod inteligent şi să găseşti mai mult loc pentru piese de mobilier esenţiale.
Pune accentul pe mobilierul ce are atât rol decorativ, cât şi funcţional, precum dressing-ul cu oglinzi, patul cu spaţiu de depozitare sau cuierul pentru hol cu banca.
Dacă îţi doreşti să îţi decorezi casa în acest stil, nu vei avea limitări. Nu contează că ai un studio, un apartament cu 3 camere, un tiny house sau o vilă cu două etaje. Principiile minimalismului se pot aplica indiferent de spaţiu, atât pentru locuinţe, cât şi pentru alte tipuri de spaţii. Există saloane de înfrumuseţare, restaurante sau chiar birouri amenajate în acest stil.
Cum minimalismul este despre simplitate şi funcţionalitate, vei putea să te ocupi de amenajarea casei şi fără un designer, dacă îţi foloseşti creativitatea şi aplici principii de bază în design-ul interior. Desigur, ajutorul unui designer este mereu binevenit, mai ales pentru amenajarea spaţiilor inedite sau atunci când îţi doreşti să integrezi concepte complicate.
Atât timp cât alegi culori neutre şi piese de mobilier simple, de la pat şi până la cuier pentru hol sau dressing este greu să dai greş cu amenajarea minimalista. Aceasta nu se va demoda uşor, mai ales atunci când pui accentul pe simplitate şi nu pe trenduri. Aşadar, ai toate şansele să te bucuri de mobilier şi finisaje pentru ani de zile.
Dacă nu te-ai convins deja, minimalismul chiar merită o şansă atunci când vine vorba de amenajarea casei. Îţi va oferi spaţii pline de lumină, funcţionale, aerisite şi care vor rezista cu brio în timp.
Poliția în secțiile de votare: Bețivi și patroni de baruri plini de zel amendați în ziua votului
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
PREZENȚA la urne: CÂȚI botoșăneni au votat până la ora 12:30
Oana Sava
Nov 24, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Deputatul Marius Budăi a votat la Curtești alături de soție – LIVE
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024