Din cauza lipsei de reacție, consilierii Serviciului de Probațiune Botoșani nu renunță la greva foamei. Ba mai mult decât atât, numărul celor care aderă la această formă extremă de protest este în creștere.
Angajații Serviciului de Probațiune Botoșani se află astăzi în a doua zi de greva foamei, nevoiți fiind de lipsa de reacție a forurilor superioare din Ministerul de Justiție.
Astăzi, 19 decembrie 2023, întreaga echipă a Serviciului de Probațiune Botoșani continuă această formă de protest întrucât factorii decizionali nu au prezentat soluții concrete pentru a rezolva revendicările transmise.
Zilnic, în semn de solidaritate, tot mai mulți angajați din diferite județe ale țarii intră în greva foamei.
Salariații din cadrul acestor servicii din țară au cerut audiență la București și au protestat astăzi în fața Ministerului Justiției între orele 12:00 şi 14:00.
O nouă zi de exprimare a nemulțumirilor atât prin vestimentația de culoare neagră, cât şi prin afișele regăsite în interiorul clădirii, anunță creșterea semnificativă a numărului de consilieri de probațiune care aderă la grevă, astăzi fiind peste 113 de persoane.
,,Pentru descurajarea formelor de protest, în această vară, la conducerea Direcției Naționale de Probațiune s-au luat niște decizii ilegale de a suspenda colegi de-ai noștri care şi-au exprimat nemulțumirile sub această formă. Legea ne obligă să prestăm cel puțin o treime din activități şi colegii au prestat. Noi tot timpul am fost la serviciu, suntem subdimensionați, iar din această cauză nu ne permitem timp liber. Sunt peste 113 persoane la nivel național care au intrat în greva foamei, însă pe lângă aceștia toți protestează.
În momentul de față, suntem în acest pas al grevei foamei, tocmai pentru că celelalte forme de protest nu au fost bine gestionate. Nici nu am putut fi luați în seamă, iar la nivel de salarizare au fost niște costuri, iar noi nu ne putem căpăta drepturile. Până în prezent nu avem nicio reacție legat de revendicările noastre. Puteam măcar să fim sunați, dar nu e nimic concret. Nu avem certitudinea că toți banii au fost solicitați. Nu există o siguranță a lucrurilor care ar trebui să se întâmple, astfel ca noi să ieșim din grevă. Cel mai greu lucru de înțeles este faptul că Direcția Națională de Probațiune deține banii promiși pentru drepturile salariale, însă nu există aprobare.”
a declarat unul dintre consilierii de probațiune de la Botoșani.
Angajații sunt deciși să protesteze până vor primi un răspuns favorabil din partea Ministerului Justiţiei.
,,Noi şi așa lucrăm în condiții de stres, ceea ce înseamnă că munca noastră trebuie să fie valorizată într-un fel. Zi de zi noi ducem în cârcă stresul, la care se adaugă şi protestul pentru drepturile salariale. Acest efort vine împreună cu efortul nostru de a lucra zilnic cu persoanele condamnate în libertate şi ne încarcă foarte mult. Pe lângă această muncă dificilă pe care noi ne-am asumat-o, noi trebuie să ducem această muncă şi în faţa decidenţilor ca să ne luăm drepturile. Acum a venit momentul în care spunem «nu se mai poate aşa».”
a mai adăugat alt consilier de probaţiune de la Botoşani.
Această formă de protest a fost adoptată tocmai pentru că în decursul a zece ani s-au făcut promisiuni şi s-au dat asigurări de ordin verbal, dar în final nu s-au luat măsuri privind recalcularea salarială.
Demersuri repetate au fost făcute de-a lungul timpului şi pentru condiţiile de muncă, pentru un număr suficient de angajaţi astfel încât raportul de muncă să fie echilibrat.
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024