Cum ajungi să construiești o afacere de la câteva clipuri de pe Youtube și o pasiune pentru vin? Și cum se împletește viața de mamă cu cea de corporatistă și de antreprenoare?
Laura Chiriac are 30 și ceva de ani și este jumătate antreprenoare și jumătate corporatistă. Vine din Botoșani, locuiește în București, dar caută poezie în zonele viticole ale țării.
De altfel, din dragoste pentru povestea din spatele vinului s-a născut și afacerea. Laura se ocupă cu designul modelelor paharelor și dezvoltarea de noi idei pentru produsele din sticlă reciclată. Îi sunt mereu alături sticlari, prieteni și familie.
Atunci când nu lucrează la firma germană de tehnologie, când nu este aproape de cuptorul de peste 1000 de grade sau când nu duce paharele ei din sticlă reciclată la cumpărători sau la evenimente pe care le organizează pe la cramele din țară, este mama lui Iris și a lui Baggie. Este pasionată de vinuri și gătit, iar când nevoia se ivește, se implică și în proiecte sociale.
Cum arată povestea unei antreprenoare care încearcă să-și construiască un drum drept către visul său? Și de ce ar trebui să nu mai pierdem timpul făcând lucruri care doar să ne ajute să ne plătim facturile și să îndrăznim să ne urmăm intuiția?
”Totul a început prin studiul vinului. Prin 2019 mi-am dorit să înțeleg mai mult ce se întâmplă în pahar și am început să mă uit la multe clipuri pe Youtube. Atunci, având copil de un an, eram mai mult prin casă, așa că aveam timp să fac asta”, povestește Laura Chiriac pentru Life.ro.
Așa i-a venit ideea unui proiect în care să producă ”pahare cu o poveste în spate”.
”Și primul pas pe care l-am făcut a fost să scriu pe grupul antreprenorilor români de pe Facebook dacă poate să mă ajute cineva să fac un pahar de cristal cu picior din sticlă reciclabilă. Și mulți mi-au spus că pot să facă asta, dar fără picior. Eu țineam morțiș să fie cu picior, că așa era frumos. Și atunci o profesoară de la UNArte m-a pus în contact cu un sticlar care mi-a înțeles nebunia. El făcea deja asta, lucrează doar în sticlă. Și de atunci lucrăm împreună”,
Laura Chiriac
Tânăra povestește că sticlarul se ocupă de găsirea și de cumpărarea sticlei.
”Practic, cumpărăm cioburi. Eu vin pe capul lui foarte mult și îl stresez. (...) Le topim la peste 1000-1200 de grade. Iarna este vis să mergi în atelier, vara nu prea. Și apoi mai avem un cuptor în care punem paharele după ce le facem, similar procesului producerii obiectelor de ceramică”.
Care este cea mai interesantă combinație?
”Ciocolată cu vin roșu. Chiar dacă nu îmi plac dulciurile, această combinație este absolut minunată. Am avut această combinație la o degustare și toată lumea s-a bucurat de această combinație. Ciocolată cu cât mai mult cacao și un vin roșu care a fost învechit într-un butoi, un vin mai corpolent eventual care are și el o aromă de ciocolată sau vanilie. Iar pentru mâncare. Mie îmi place mult peștele pentru că eu am crescut în Botoșani. Așa că aș zice ceva simplu: un pește la cuptor cu un vin roșu, un pinot noir. Dar, din nou, fără condimente puternice. Apoi, vita cu vin roșu. Și bulele merg oricând și la orice. Mai ales produse românești, repet”.
(Foto: life.ro)
Liviu Ciobotariu mai vrea cinci jucători pentru a depăși criza de la FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte AUR Botoșani, promite schimbări reale pentru județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
PROGNOZA meteo pentru luna noiembrie: Lapoviță anunțată de meteorologi
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024