Parlamentarul social-democrat botoșănean, Alexandra Huțu, membru în Comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților, a anunțat astăzi că autoritățile publice locale pot depune până pe 18 februarie la Ministerul Familiei proiecte pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea de centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile.
Este vorba de lansarea celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență care prevede realizarea de investiții pentru amenajarea de centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți, pentru copii cu dizabilități, cât și pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.
„La primul apel de proiecte 13 localități din Botoșani au fost selectate și au semnat la finalul anului trecut contractele pentru realizarea de centre de zi destinate copiilor din familii vulnerabile. Am încredere că și la cel de-al doilea apel, aleșii locali din județul nostru se vor mobiliza și vor depune la timp proiectele care vor fi eligibile pentru asigurarea accesului la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr cât mai mare din comunitățile vulnerabile din județ”,
a declarat Alexandra Huțu.
Valoarea maximă a unui proiect este de 330.000 Euro. Fiecare unitate administrativ-teritorială poate depune un singur proiect individual sau în parteneriat cu alți furnizori publici sau privați de servicii sociale acreditați. Obiectivul acestui al doilea apel este crearea a 64 de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa. Centrele de zi nou înființate în urma acestui apel vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr de cel puțin 1.920 de copii la nivel național.
„Cel mai important este să ajungem la finalul proiectului în următorii cinci ani şi să avem în județul nostru și la nivel național o rețea de centre de zi care să ofere copiilor o șansă reală de a se integra social, de a avea acces permanent la servicii medicale și educaționale și de a se realiza ca viitori adulți pe piața muncii. Cu ajutorul banilor europeni din PNRR trebuie să reducem cât mai mult din comunitățile vulnerabile, nu doar prin creșterea nivelului de trai, ci și al punerii la dispoziție de instrumente prin care fiecare locuitor din aceste medii defavorizate să se integreze social și economic la fel ca ceilalți cetățeni”
a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.
(Comunicat PSD Botoșani)
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024