(P) Cunoașteți materialele utilizate în producția unui calorifer baie sau a unui suport pentru prosoape? Deși există multe opțiuni, cele mai frecvente două materiale pentru caloriferele de baie sunt oțelul și aluminiul.
Materialele cu care este realizat un produs sunt esențiale pentru calitatea pe care o oferă. Iar când vine vorba de mobilier baie, cu toții am prefera doar materiale de primă clasă, care oferă un confort optim în casele noastre.
În prezent, există numeroase materiale în dezvoltarea și fabricarea caloriferelor, cum ar fi oțelul, fonta sau aluminiul, printre multe altele.
Caloriferele din aluminiu sunt cel mai bun produs de încălzire electrică, deoarece au o rezistență ridicată la coroziune, timpi de încălzire mai rapizi, cu o putere termică ridicată și sunt ușoare.
Dar... știți de ce se folosește aluminiu la calorifere baie și oțel la uscătoarele de prosoape?
Aluminiu vs. oțel
Aluminiul este unul dintre cele mai abundente materiale de pe planetă, situându-se pe locul al treilea după celelalte elemente chimice comune, oxigenul și siliciul. Este cel mai răspândit metal de pe Pământ, acoperind aproximativ 8% din masa nucleului Pământului.
Aluminiul este ușor, durabil și funcțional. Îl puteți găsi în aproape fiecare aspect al vieții dumneavoastră de zi cu zi. De la casa în care locuiți, mașina pe care o conduceți, trenurile și avioanele pe care le folosiți pentru călătorii pe distanțe lungi, telefoanele mobile și computerele pe care le folosiți în fiecare zi, până la recipientele pentru alimente și băuturi din frigider. Și, evident, până la părți din mobilier baie în casa dvs. Aproximativ 75% din aluminiul produs în timpul vieții industriei aluminiului este încă utilizat în prezent.
Aluminiul oferă o combinație rară de proprietăți valoroase:
- Ușor - de aproape 3 ori mai ușor decât fierul.
- Durabilitate - aproape la fel de rezistent ca și oțelul.
- Ductil - ușor de prelucrat, nu se magnetizează și formează cu ușurință aliaje cu alte metale.
- Rezistență la coroziune - datorită unui strat de suprafață subțire de oxid care apare în mod natural.
- Este, de asemenea, un excelent conductor de căldură, ceea ce îl face un material excelent pentru fabricarea de calorifere.
- Aluminiul poate fi prelucrat cu ușurință prin presiune, atât la cald, cât și la rece.
- Poate fi laminat și ștanțat.
- Aluminiul nu ia foc, nu are nevoie de vopsea specială și, spre deosebire de materialele plastice, nu este toxic.
- De asemenea, este mai rentabil decât alte metale și materiale și poate fi ușor de reciclat.
Acestea sunt motivele pentru care mulți fabricanți de mobilier baie preferă să fabrice caloriferele de baie din acest material fantastic, de înaltă calitate.
Aluminiul este un excelent radiator de căldură, cu o conductivitate termică de aproximativ 209 W/(m*K). Este, de asemenea, un material ușor, rezistent la coroziune și impermeabil, ceea ce face ca un calorifer aluminiu să fie ideal.
Aceste proprietăți îl fac ideal pentru a fi folosit ca material în corpul caloriferelor pentru locuințele noastre. În plus, procesul său de fabricație (turnare) face posibilă obținerea formelor tipice ale elementelor de calorifer aluminiu.
Și atunci, dacă un calorifer aluminiu este mai bun pentru casă și pentru baie, de ce se folosește mai mult oțelul în corpul caloriferelor tip uscătoare pentru prosoape?
Alegerea oțelului pentru fabricarea uscătoarelor pentru prosoape se datorează în principal funcției pe care o au acestea în comparație cu cea a caloriferelor clasice. Caloriferele sunt concepute pentru a stabiliza temperatura ambientală a unei încăperi, de aceea un calorifer aluminiu este ideal, dar uscătoarele de prosoape sunt concepute pentru a ridica temperatura din baie și, în esență, pentru a usca prosoapele.
Oțelul este materialul ideal pentru acest produs, deoarece are o conductivitate termică mai mică și tinde să disipeze mai puțină căldură și să o acumuleze pe suprafața sa.
În acest fel, este capabil să reducă umiditatea relativă a mediului înconjurător și, bineînțeles, pe cea a prosopului pe care dorim să îl uscăm.
Tânăr pus la pământ, lăsat fără bani și telefon: Polițiștii au deschis un dosar penal
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Începere proiect "DEZVOLTAREA MICROINTREPRINDERII PRINT NORD MEDIA SRL" - cod SMIS: 313855
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Atenție șoferi! Meteorologii anunță COD GALBEN de polei și ceață
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Festivalul cultural „Discuția secretă” în premieră la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Garda de Mediu face apel la investitori pentru obținerea acordului de mediu
Redacția Botoșăneanul
Jan 16, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile