Avaria de pe conducta de 1000 de mm nu a putut sta la baza întreruperii furnizării apei calde şi căldurii în sistem centralizat. Contrar celor afirmate de reprezentanţii societăţii de termoficare din municipiul Botoşani, punctele termice din oraş, fiind numai cu parter, nu au rămas fără apă în zilele de 1 şi 2 februarie. Dacă se porneau pompele de adaos sau recirculare, se putea furniza atât căldură cât şi apă caldă.
Datele tehnice şi starea de fapt constatată zilele trecute arată că în dimineaţa zilei de 1 februarie a fost identificată o avarie pe conducta de 1000 de mm în zona Cerviceşti, deranjament ce a fost remediat până în după-amiaza aceleiaşi zile. Odată cu repunerea în funcţiune a magistralei, pe conducta de 800 de milimetri şi pe inelul ce alimentează zona industrială s-au format pungi de aer, din cauză cărora s-a manifestat o scădere a presiunii apei în special la etajele superioare de pe bulevardul Primăverii şi străzile adiacente Bisericii Uspenia. Pentru scoaterea aerului a fost nevoie de mai multe manevre, repunerea instalaţiilor de alimentare de apă în funcţiune la parametri nominali de presiune şi debit finalizându-se pe 3 februarie la ora 5 dimineaţa. Peste 10 angajaţi ai SC Apa Grup au lucrat în continuu, mai mult de 48 de ore, pentru rezolvarea tuturor problemelor apărute.
„
Aşa cum am spus zilele trecute, temperaturile extreme din ultima perioadă au afectat în special conductele vechi. Ne pare rău pentru disconfortul creat şi sperăm să avem cât mai puţine astfel de evenimente. Însă nu mi se pare corect să fim scoşi vinovaţi şi pentru aspecte care nu ţin de noi.”, a declarat
Maricel Georgescu, directorul general al SC Apa Grup Botoşani.