Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din localitatea Hulub, are nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit arsuri pe corp.
S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, pe un câmp de la marginea satului. Din cauza unei afecțiuni cronice, acesta a căzut lângă focul aprins chiar de el. Alarma a fost dată de un trecător, care a observat flăcările și s-a apropiat să vadă ce se întâmplă.
La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD, o ambulanță SAJ, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Dângeni. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari. Aceștia au constatat faptul că bărbatul prezenta arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, fiind conștient. Acesta a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.
Pompierii au stins incendiul, care a cuprins vegetația uscată de pe aproximativ 50 de metri pătrați.
ISU Botoșani atrage atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.
În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot devenin și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.
Redacția Botoșăneanul
Feb 07, 2025
Gabriela Erdic
Feb 07, 2025
Apel la 112 pentru un botoșănean în flăcări găsit pe marginea drumului
Redacția Botoșăneanul
Feb 07, 2025
Gabriela Erdic
Feb 07, 2025
Bani către primării „împărțiți” pe hârtie: Matematica asta nu am inventat-o eu
Oana Sava
Feb 07, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile