Trăim în România și asta o știm cu toții. O și simțim în anumite situații în care nesimțirea merge nestingherită la braț cu administrația. Pentru că în unele cazuri, cei implicați nici măcar nu se mai sinchisesc de reacțiile care ar putea să apară după.
Este și cazul unui drum din localitatea Cătămărăști, unde lucrările se încadrează într-un amplu program de reabilitare al arterelor rutiere, în baza unui credit făcut de Primăria Mihai Eminescu. Proiectul a ajuns la final reușindu-se asfaltarea unor porțiuni pe raza localității limitrofe municipiului, care erau fie pietruite, fie din pământ. Până aici toate bune.
În cadrul programului respectiv s-a intervenit și pe strada unde își are casa și un consilier local PNL, fost șef la Penitenciarul Botoșani și președinte al Consiliului de Administrație al societății Nova Apaserv, Constantin Grigoroșcuță pe numele lui. Acolo, de la drumul principal pornește și un braț lateral, cu o lungime atât cât ține proprietatea consilierului liberal, perfectă pentru a-și introduce propria mașină în garaj. Pentru ca mai apoi, să se întrerupă brusc. Întrebată, primărița din comuna Mihai Eminescu a avut o poziție agresivă.
”Și ce să fac acum? Să-i spun consilierului local să-și mute casa? Dacă dv. ca și jurnaliști considerați că se face o bucată de drum în fața unei case, în fața unui om indiferent ce este el, înseamnă că gândiți greșit. Cât poate să aibă o proprietate…100, 200 de metri? Fac drumuri de 200 de metri? Întreb și eu așa ca….”, a declarat Aneta Gireadă, primar comuna Mihai Eminescu.
Mai departe, Aneta Gireadă spune că asfaltul s-a oprit exact la locul unde se termină casa consilierului care-i este coleg de partid din pură coincidență: ”Întâmplător trece prin fața casei lui și întâmplător este consilier, pur și simplu. Este aglomerație rurală. Proiectul este aprobat, noi avem credit făcut, despre ce vorbim? E vorba de acel proiect mare, este un drum care face parte din proiectul mare. A fost un proiect care s-a realizat conform proiectului”.
Pentru ca mai apoi să revină cu o altă explicație și să dea vina pe oamenii care locuiesc în partea cu drum de pământ și care cel mai probabil vor vedea asfalt în fața porții într-un viitor ceva mai îndepărtat.
”Le-am cerut proprietarilor din zonă să lase lățimea drumului și ei au ieșit în drum cu gardurile. Și când le spun să-și mute gardurile pentru că au ieșit pe proprietate publică, nu înțeleg. Pentru că un drum ca să poți interveni pe el, trebuie să aibă lățimea de minimum 6 metri”, a mai spus primărița din Mihai Eminescu.
Aceeași explicație care atinge penibilul a fost dată și de consilierul în cauză, Constantin Grigoroșcuță (foto sus) care a răspuns la telefon după mai multe încercări ale jurnalistului Botoșăneanul.
”Mergeți la Primărie…de unde să știu eu? Acesta este proiectul aprobat. Poate se duc mai la vale de casa mea…După câte cunosc eu, s-a luat pe etape, pe vechimea caselor. Prima dată s-a făcut partea dreaptă a satului, cea mai veche și a continuat încolo spre calea ferată. A luat drumul acesta nou care trece prin Cătămărăști și iese prin spate”, a arătat Constantin Grigoroșcuță.
Iar faptul că asfaltul i se termină la poartă ar fi o practică folosită și în alte părți. la Suceava, de exemplu. Sau cel puțin asta a văzut fostul șef de la Penitenciar.
”La fiecare drum, în lateral, trebuie făcut câte 50 – 60 de metri intrarea, asta e de la constructor, nu e de la mine sau de la Primărie. La fiecare stradă principală cum este aceea a mea, se face o intrare, că nu se poate intra cu noroi așa…dacă ați observat și la Suceava toate intrările sunt așa, asta e problema”, a încheiat Grigoroșcuță.
CLICK PE VIDEO ȘI VEZI CE SPUN OAMENII CARE LOCUIESC PE STRADA FĂRĂ ASFALT:
Gabriela ERDIC
[[galerie-foto]]
Redacția Botoșăneanul
Nov 19, 2024
Gabriela Erdic
Nov 19, 2024
O tânără a născut acasă un băiețel, cu câteva ore înainte a fost la Maternitatea Botoșani
Oana Sava
Nov 19, 2024