Perchezițiile au vizat persoane din județul Suceava care, prin intermediari, au plătit pentru a beneficia de aceste certificate false de vaccinare eliberate de două instituții din Constanța.
Peste 50 de percheziţii au loc marţi, în Suceava şi Constanţa, inclusiv la două instituţii publice, într-un dosar vizând fapte de corupţie comise de către funcţionari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.
Surse judiciare au declarat că cele două instituții din județul Constanța vizate de ancheta DNA ar fi Spitalul Municipal Mangalia și Sanatoriul Balnear Mangalia.
Ar fi fost identificate aproximativ 100 de persoane care ar fi beneficiat de certificate false de vaccinare eliberate la centrul de vaccinare de la Sanatoriul balnear, acolo unde lucrau cadre medicale de la Spitalul Municipal Mangalia.
Costurile unui certificat erau, spun aceleași surse, între 40 și 500 de euro pentru un certificat fals, în funcție de posibilitățile financiare are beneficiarului. De asemenea, până în prezent au fost identificate peste 500 de certificate.
”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, se arată în comunicatul DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Charles Petro va juca pentru Malawi în calificările Cupei Africii pe Națiuni
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024
Doi medici noi au promovat concursul la Spitalul Județean – SECȚIILE
Oana Sava
Nov 06, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 06, 2024