6 decembrie 2020.
Au loc alegerile parlamentare care vor stabili practic guvernarea pe următorii patru ani de zile. Un scrutin extrem de important de care depinde viitorul nostru până în 2024.
La nivelul județului Botoșani sunt așteptați să voteze 368.912 alegători botoșăneni. Pentru ei a fost tipărit un număr de 405.800 de buletine de vot.
Prefectul județului Botoșani a arătat public înainte de ziua alegerilor că își dorește ca acest scrutin să decurgă fără incidente și să nu se repete povestea de la „locale”.
„Să fie fără incidente, să fie liniște. Și dacă totuși trebuie să luăm în calcul că avem un număr mai mic de buletine de vot și mai puține materiale și automat și mai puțini membri în secțiile de votare, mai puțin personal și astfel automat și volumul de muncă al celor din Instituția Prefectului va fi redus. Împreună cu colegii de la MAI nu sperăm, suntem siguri că vom reuși să organizăm alegeri în siguranță pentru cetățenii din județul Botoșani, dar și liniștite”,
Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani
În săptămâna care a precedat alegerile parlamentare, reprezentanții Prefecturii, ai Ministerului Afacerilor Interne și din partea Biroului Electoral Județean au avut mai multe întâlniri pentru punerea la punct a tuturor detaliilor de organizare.
„Discuțiile s-au axat inclusiv pe aceste aspecte tehnice vizavi de partea tehnică care începe la ora 21:00 și se termină când se va termina în funcție de programările care vor fi făcute de către cei de la BEJ”
„Este o mare diferență între alegerile locale unde am avut 78 de birouri electorale de circumscripție care au colectat acele voturi. Acum se va face o programare a tuturor președinților secțiilor de votare pentru a centraliza procesele verbale și voturile. Am primit asigurări din partea președintelui BEJ că, randamentul va fi undeva la 15 secții de votare poate chiar până la 25, pe oră, în funcție de cât de corecte vor fi procesele verbale întocmite de președinții secțiilor de votare”,
Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani
În cazul în care vor fi probleme, Prefectura a asigurat trei încăperi în care se pot corecta procesele verbale. Iar fiecare secție va avea propriul spațiu pentru a nu exista suspiciuni de fraudă.
De asemenea, o nouă premieră electorală este aceea că sacii cu buletine de vot nu vor mai fi depozitați la Incubatorul de Afaceri ci într-o sală de sport.
„Voturile vor fi aduse aici, le vom depozita până la finalizarea procesului electoral în sala de sport a Liceului Pedagogic. În momentul în care vor exista contestații sacii trebuie să fie puși pe secții de votare, trebuie ordonați. Este contract încheiat cu Tribunalul Botoșani, după încheierea tuturor actelor și trimiterea procesului verbal la București, îi ducem la Tribunal. Noi în sala de sport îi punem pe secții de votare pentru ca în cazul unor contestații să fie identificați foarte ușor”,
Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani
427 de secții de votare,
sunt amenajate la Botoșani pentru alegerile parlamentare
Personalul implicat în alegeri este de 5.390 de persoane.
Buget alocat este de 6.297.000 de lei din care 4,7 milioane cheltuieli de personal iar diferența pentru materialele necesare.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024