Cu toate că în nenumărate rânduri a menţionat că nu ar exista cazuri prin care cadrele didactice să solicite părinţilor bani pentru diverse fonduri sau auxiliare, Mihaela Huncă a fost contrazisă în cursul zilei de miercuri, 31 octombrie 2012 chiar de un coleg din Consiliu Local, nu însă şi de partid.
Eugen Ţurcanu s-a înscris la seria interpelărilor şi s-a arătat revoltat de faptul că, aproape săptămânal trebuie să cheltuiască o sumă de bani ori pentru grădiniţă ori pentru şcoală pentru copiii săi, cu toate că sistemul educaţional în România se presupune că este gratuit. "
Am văzut în ultima perioada declaraţii ale conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean în ceea ce priveşte cotizarea pentru diferite fonduri şi auxiliare. Domnule primar, este inadmisibil ca părinţilor să li se ceară săptămânal să vină cu hârtie igienică, cu săpun, cu detergent de spălat pe jos. Este strigător la cer. Sunt foarte mulţi cetăţeni care au salarii de 700-800 lei şi le este greu să ducă punguţa cu materiale în fiecare săptămână. Schimbăm directorii, se fac schimbări şi la IŞJ, dar metehnele rămân aceleaşi. Haideţi să punem piciorul în prag", a declarat
Eugen Ţurcanu. Problema strângerii de fonduri în şcolile botoşănene a existat şi în anii precedenţi însă părinţilor le-a fost pusă la dispoziţie o adresă electronică prin care să poate sesiza astfel de situaţii, adresă care în prezent nu mai este funcţională.
Şefa educaţiei botoşănene l-a invitat pe colegul din plenul municipal să depună o sesizare scrisă la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean.
„Aş vrea să dau un răspuns în calitate de inspector şcolar general şi anume să îi spun că este interzis în unităţile de învăţământ preuniversitar a se colecta bani iar dacă se întâmplă, poate face sesizare la IŞJ”, i-a răspuns
Mihaela Huncă.