La scurt timp după ce s-a lăudat cu isprava sa pe rețelele de socializare, polițiștii au descins în locuința bărbatului, unde au găsit mai multe capcane neautorizate.
S-a întâmplat în Suceava. Bărbatul a ucis micile rozătoare, supărat că i-au făcut pagubă în gradină, după care a postat pe o rețea socială isprava sa.
O asociație pentru protecția animalelor a sesizat Poliția și Garda de Mediu. Polițiștii au descins în locuința bărbatului, unde au găsit mai multe capcane neautorizate. În Romania trăiesc trei specii de hârciogi, toate, amenințate cu dispariția.
Bărbatul în vârstă de 41 de ani a capturat doi hârciogi din specia Cricetus Cricetus. Când s-a trezit cu polițiștii la ușă, le-a spus că rozătoarele îi distrug cultura de porumb.
Omul susține că și-a rugat fiul să îl scape de hârciogi pentru că și în anii trecuți a avut pagube foarte mari din pricina lor. După ce au văzut însă imaginile, reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor au anunțat Poliția. Potrivit legii, hârciogii sunt protejați, scrie stirisuceava.net.
Orice agricultor care are probleme cu ei trebuie să îi anunțe pe cei de la Garda de Mediu, care îi vor prinde și reloca.
„În cazul hârciogului, care este tot un hamster care trăiește în sălbăticie, fiind un animal de interes comunitar, nu avem voie să îl omorâm, nu avem voie să îl capturăm. Când avem daune, nu trebuie să ne facem singuri dreptate. Anunțăm autoritățile care vin și evaluează daunele”, a spus Alina Gavriloaie, reprezentant asociație pentru protecția animalelor, pentru stirileprotv.ro.
Marius Niță, inspector Garda de Mediu Suceava, a spus că hârciogul “este o specie protejată la nivel mondial și național. La nivel național mai sunt câteva mii din aceasta specie”.
Acum, polițiștii i-au făcut bărbatului dosar penal pentru braconaj și uciderea cu intenție a animalelor.
“S-au efectuat și două percheziții fiind identificate leșurile mai multor hârciogi și au fost ridicate și capcane neautorizate”,
Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava
Stabilirea cuantumului despăgubirilor pentru cei care au probleme cu hârciogii se realizează de către o comisie, în funcție de cheltuielile făcute de agricultor până la data producerii pagubei.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Marcel Ciolacu și-a anunțat DEMISIA după pierderea alegerilor
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Dintr-o „joacă”: Copii prinși pe camerele de supraveghere că au dat foc unui container
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Incendiu într-o gospodărie din județ: O femeie a fost transportată la spital cu arsuri
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Gabriela Erdic
Nov 25, 2024
MARȚI: Mai mulți botoșăneni din municipiu rămân fără apă din cauza unei avarii
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024