În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
ULTIMĂ ORĂ: Un Mercedes a luat foc, șoferul disperat a chemat pompierii - VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Dec 17, 2024
Angajații Ministerului Educației colindați de elevi din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Dec 17, 2024
Botoșăneni puși „pe afaceri” prinși în flagrant de jandarmi
Redacția Botoșăneanul
Dec 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Dec 17, 2024
Trei bișnițari amendați de jandarmii botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Dec 17, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile