În perioada sărbătorilor de iarnă, cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne
Afumarea produselor specifice Crăciunului este una dintre activități, iar aceasta trebuie să se desfășoare în anumite condiții pentru a preveni incendiile.
Astfel, ISU Botoșani recomandă cetățenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
- afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;
- se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile;
- este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului;
- afumătorile trebuie curățate, astfel încât să se evite scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.
Peste 1.500 de elevi și profesori din Botoșani au fost astăzi evacuați de pompieri
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
Mașină de aproape 30.000 de euro confiscată la vamă, șoferul a dat de necaz
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
O tânără de 25 de ani, mamă a doi copilași, s-a sinucis
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
Trei comune din Botoșani folosesc clopotele bisericilor în caz de urgențe: NU au sisteme de alarmare
Redacția Botoșăneanul
Mar 04, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile