Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat începerea investigațiilor de teren pe traseul drumului expres A7 Suceava - Botoșani.
Într-un anunț publicat de Consiliul Județean (CJ) Suceava, aceste lucrări sunt necesare pentru pregătirea studiului de fezabilitate al proiectului și vor fi realizate de firma Consitrans. Printre activitățile incluse se numără măsurători topografice, studii geotehnice, studii arheologice, identificarea și curățarea terenului de muniții neexplodate, precum și evaluarea terenurilor.
Pentru realizarea acestor investigații, compania Consitrans a înștiințat Consiliul Județean (CJ) Suceava, astfel încât să fie permis accesul pe proprietățile aflate pe culoarul viitorului drum expres. Într-o adresă transmisă de Consitrans către CJ Suceava se precizează că potrivit prevederilor Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, proprietarii și deținătorii de imobile din aceste zone sunt obligați să permită accesul echipelor tehnice pentru efectuarea investigațiilor necesare elaborării studiului de fezabilitate.
„Solicităm cetățenilor care dețin imobile pe coridorul de studiu să permită accesul echipelor tehnice și utilajelor pentru efectuarea măsurătorilor topografice, studiilor geotehnice, studiilor arheologice și a tuturor operațiunilor necesare pentru studiul de fezabilitate”, au transmis reprezentanții Consitrans.
Studiile de teren ar urma să fie finalizate până la data de 30 iunie 2025. Drumul expres A7 – Suceava – Botoșani va traversa localitățile Salcea, Dumbrăveni, Vlădeni, Mihai Eminescu și Curtești. Proiectul are o lungime de 19,8 km, iar lățimea părții carosabile va fi de 22,5 m, cu patru benzi de circulație, câte două pe sens, incluzând o zonă mediană amenajată pentru dezvoltarea ulterioară la nivel de autostradă, conform monitorulsv.ro.
Proiectul include și construcția a opt poduri și trei noduri rutiere, la intersecțiile cu A7, la Huțani și la intersecția cu centura municipiului Botoșani, precum și spații de servicii pe fiecare sens de circulație.
Proiectul este cofinanțat prin Programul de Transport 2021-2027 și prevede o viteză de circulație de 120 km/h. Investiția este realizată printr-un parteneriat între CJ Suceava, ca lider de proiect, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) , Consiliul Județean (CJ) Botoșani și primăriile din Suceava și Botoșani.
S-a dat startul înscrierilor pentru a treia ediție a concursului național de matematică, Matemaniada
Redacția Botoșăneanul
Feb 11, 2025
PSD Botoșani: Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, susține construirea unui pod nou la Mateieni
Redacția Botoșăneanul
Feb 11, 2025
Luna februarie la Happy Cinema: Filme pentru toate gusturile și vârstele!
Redacția Botoșăneanul
Feb 11, 2025
Tânăr scos din trafic de polițiști înainte de a produce o nenorocire
Redacția Botoșăneanul
Feb 11, 2025
Copii internați în spital din cauza gripei – SITUAȚIA virozelor
Redacția Botoșăneanul
Feb 11, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile