(P) Aspiratorul vertical are avantajele și dezavantajele sale, iar unele ar putea să nu fie observate chiar din prima.
Am adunat mărturiile utilizatorilor care ne-au vorbit despre avantajele și dezavantajele aspiratorului vertical și ale omologului său cu fir. Pentru prima dată vorbim despre adevăratul dezavantaj al aspiratorului fără fir: întreținerea.
Avantajul aspiratorului clasic este prețul său. Modelele de vârf de gamă costă până la 1000 de lei, iar un model entry-level decent costă în jur de 150 de lei. Aspiratoarele verticale de bună calitate încep de la 300 de lei. Există și modele de vârf de gamă foarte scumpe: care ajung până la 1000 de euro sau chiar peste.
Compararea puterii, a fluxului de aer și a consumului de energie a unui aspirator convențional cu cea a unui aspirator vertical nu are sens. Aspiratorul cu recipient se bazează doar pe aspirare (în mare parte), în timp ce aspiratorul fără fir, cu sau fără sac, are o perie rotativă pentru a ghida praful și firimiturile chiar sub gura de aspirare. Chiar dacă motorul este mai puțin puternic, aspiratoarele verticale de calitate vor aspira în mod corespunzător toate tipurile de pardoseli. De exemplu: pardoseli dure, covoare, mochete, parchet și spațiile dintre scânduri.
Acest tip de aspirator este prezentat ca un aspirator auxiliar, dar poate curăța suprafețe de 30 până la 70 m2 dacă are o autonomie bună. Un aspirator vertical merită să fie luat în considerare ca unic model. Acesta va elimina cu succes murdăria. Să fim eco-responsabili, majoritatea gospodăriilor nu au nevoie de două aspiratoare.
Este o plăcere să aspirați spații înguste, cum ar fi bucătăria, toaleta, un dormitor mic și este perfect pentru o scară în spirală. Unele modele 2 în 1 pot fi folosite ca aspirator de mână pentru masă. Practic. Aspiratorul cu recipient este incomod, durează să îl scoți din dulap, să îl conectezi, cablul se blochează în roțile mașinii, în picioarele mesei, poate face să cadă obiecte. Un furtun mare și un mâner telescopic sunt incomode într-un apartament mic. Acest echipament nu este ergonomic.
Majoritatea modelelor pot fi reîncărcate și depozitate pe un suport care poate fi fixat pe perete, majoritatea modelelor stau în poziție verticală și pot fi depozitate într-un dulap. Este totuși ideal pentru suprafețe mici. Aspiratorul cu sac este... întotdeauna complicat de depozitat, chiar și într-un dulap mare. Gasiti aspirator vertical Philips pe Emag.
Indiferent ce aspirator alegeți și cât costă, un aspirator vertical cu cea mai bună baterie litiu-ion din lume durează 20 de minute. Există unele aspiratoare verticale cu fir, dar astfel unealta își pierde din atractivitate. Aspiratorul clasic, cu sau fără sac, este conectat la rețeaua electrică. Aparatele clasice sunt mai potrivite pentru o utilizare îndelungată fără pierdere de aspirație. Poți să ștergi praful din toată casa de sus în jos, dacă ai timp. În sfârșit, recipientele de praf ale aspiratoarelor clasice cu sau fără sac sunt mai mari. Acest lucru este important, după cum vom vedea.
Când vorbim despre avantajele și dezavantajele aspiratorului vertical, trebuie să fim sinceri. Problema cu acest tip de produs este golirea compartimentului de praf. Mai mic, se umple mai repede. După ce ați curățat întreaga casă, de obicei trebuie să goliți rezervorul. Dacă se eliberează praf, acesta poate fi blocat. Schimbarea sacului la un model cu fir nu este o plăcere, dar se face mai rar. Principalul inconvenient este curățarea periei turbo a aspiratorului vertical. Este întotdeauna plin de păr de animale, păr uman, reziduuri, trebuie tăiat, scos. Este o corvoadă suplimentară pentru a îndepărta părul și praful de pe arbori și, uneori, pentru a răzui. Pentru că, dacă peria rotativă nu funcționează corect deoarece aparatul este murdar, nu mai aspiră nimic.
În cele din urmă, aspiratorul vertical este o mașină mai complexă, bateria și peria rotativă se pot defecta cu ușurință. Un aspirator cu fir este practic un ventilator inversat, simplu, are mai puține piese mecanice mici, este mai fiabil, durează ani de zile.
Șofer de 68 de ani AMENDAT la Botoșani: Polițiștii l-au lăsat fără „marfă”
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024