”Vom ajunge la 2.000 de cazuri pe zi sau mai mult. Este posibil să se intre în stare de urgență, este posibil să se carantineze localități. NU uita că cel mai important lucru este să supraviețuiești”, este mesajul transmis pe o rețea de socializare.
Horea Mihai Bădău, lector universitar doctor în cadrul Universității din București, avertizează pe blogul său, într-o amplă postare asupra tendinței românilor de a se deconecta de realitatea situației epidemiei de coronavirus.
Acesta consideră că România va ajunge la 2.000 de cazuri pe zi sau chiar mai mult și este posibil să fie reintrodusă starea de urgență.
Mihai Bădău le recomandă românilor să aibă în primul rând grijă de sănătatea lor și să aibă în vedere criza financiară ce va veni după epidemia de coronavirus și să nu arunce cu banii, pentru că vor avea nevoie de ei.
„Vom ajunge la 2.000 de cazuri pe zi sau mai mult. Este posibil să se intre în stare de urgență, este posibil să se carantineze localități. NU uita că cel mai important lucru este să supraviețuiești. Nu arunca banii, nu te relaxa înainte de vreme, după coronavirus va veni criza. Să te relaxezi acum este ca și cum te-ai arunca de la balcon pentru câteva secunde plăcute de zbor. Asta înseamnă să mergi la mare acum și să te expui la îmbolnăviri, asta înseamnă să faci cheltuieli acum… Sigur, poți să nu te îmbolnăvești…. și dacă te arunci de la etaj sunt șanse să scapi cu viață. Există șanse și șanse.
Mai rea decât coronavirusul va fi reacția oamenilor vulnerabili psihic. Care vor avea (deja au) manifestări extrem de violente. Creșterea numărului de îmbolnăviri va obliga guvernul să impună restricții, restricțiile vor genera reacții violente din partea oamenilor tulburați mintal. Asta va fi cel mai grav. Ne vom uita la televizor și vom vedea o lume populată cu zombies care aruncă cu cockteiluri Molotov, care au tot felul de manifestări violente, dintr-un singur motiv: că nu pot accepta realitatea. Acceptarea realității le depășește puterile psihice și atunci vor distruge totul, exact așa cum un bolnav dintr-un salon de psihiatrie distruge tot și chiar îi omoară pe cei din jur. (…)
Uitați-vă în Serbia. Nimeni nu mai are încredere în guvern. Și încearcă în fiecare zi să incendieze Parlamentul. Se va întâmpla și la noi. Pentru că nu se schimbă oamenii compromiși, se merge cu ei până în ultima secundă, până în groapă. În alte țări se dă demisia, se schimbă aerul. Se liniștește lumea. La noi, nu.
Școala se va face online, nu vom mai pleca în străinătate. Va veni o criză cum nici nu-ți poți imagina, așa cum nici nu-ți puteai imagina ce ar putea face un virus”, mai scrie Mihai Bădău.
Acesta mai atrage atenția tinerilor care se gândesc că nu vor avea simptome grave și-i atenționează că virusul afectează în mod iremediabil multe organe interne și chiar dacă nu vei simți imediat, vei suferi consecințele toată viața.
„Te gândești că ești tânăr și nu vei avea simptome grave? Uite câteva vești: ultimele studii arată că coronavirusul afectează în mod iremediabil plămânii și alte organe interne, inima, rinichii, chiar și pielea. Nu simți asta imediat, dar rămâi cu urmele coronavirusului pe viață. Doi la mână: au început masiv reinfectările. Ce înseamnă asta? Două lucruri: 1. că în foarte multe situații coronavirusul rămâne în organism nedetectat, se ascunde, exact așa cum face virusul herpetic și, atunci când îți scade imunitatea, te trezești cu un herpes de toată frumusețea – la fel și cu coronavirusul. Unele organisme îl elimină total, altele nu. 2. Nu există imunitate decât în 5-6% din cazuri. Adică doar 5-6% dintre cei care au făcut infecția dezvoltă imunitate și nu o mai fac a a doua oară. Imunitatea de turmă a fost un vis. Nu există.
Și, dacă ești pilaf după ce ai citit aceste rânduri, să-ți dau și o veste bună: coronavirusul a suferit o mutație și asta înseamnă că nu mai este atât de ucigaș, dar este mult mai contagios. Se și vede. Deci nu vei muri. Dar te întreb: vrei să stai în spital, 14-50 de zile și să ieși de acolo cu plămânii varză? Dacă da, du-te la mare, printre toți inconștienții care nu poartă măști și trăiește-ți viața ca înainte. E un mod de a-ți lua adio de la ea”, a conchis lectorul universitar pe blogul său.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Un botoșănean internat la ATI are nevoie de sânge: Cineva poate face o faptă bună
Oana Sava
Nov 01, 2024
Postul „blestemat” de la spital: Al doilea concurs RATAT după ce candidații au luat 1 și 2
Oana Sava
Nov 01, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 01, 2024
Prefectul Dan Nechifor, muncă de convingere cu propriii copii: Nu am reușit – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 01, 2024