Probabil că muncitorii respectivei firme s-au gândit că o lucrare executată la Botoșani poate fi făcută în condiții care nu au nici o legătură cu normele de bun simț, dar mai ales cu cerințele legislative.
O porțiune din cartierul Primăverii s-a transformat de câteva săptămâni de zile într-un incomod șantier, atât pentru traficul rutier cât și pentru accesul pietonal. Lucrează acolo o firmă din Ploiești, investiția fiind una privată, respectiv a companiei Delgaz Grid, care înlocuiește o conductă de distribuție gaze naturale.
La o anumită fază de lucrări a fost blocat carosabilul pe jumătate din stradă, accesul mașinilor fiind restricționat deși autorizația de construcție a fost eliberată doar pentru trotuare, cu specificația clară că traficul rutier nu trebuie perturbat.
Ulterior, la săparea șanțurilor au fost depozite cantități considerabile de pământ la marginea străzii, pe spațiile verzi și alte zone. În alte zone, mai exact lângă Școala nr. 13, șanțurile săpate pe stradă nu au mai fost aduse la nivel.
„Firma care lucrează pe domeniul public în municipiul Botoșani înlocuind o conductă de gaz a creat o serie de nemulțumiri la adresa cetățenilor care au scris Gărzii de Mediu reclamând aspecte privind depozitarea pământului rezultat din excavațiile necesare înlocuirii acestei conducte. Petiția a ajuns la Poliția Locală, care s-a deplasat în zona Primăverii și i-a sancționat pe cei care execută lucrările”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Polițiștii locali au încheiat în primă fază un proces-verbal cu avertisment. Însă având în vedere că respectiva firmă va mai lucra și în alte zone ale municipiului pentru înlocuirea conductei de gaz, următoarea abatere va fi sancționată pecuniar.
Viceprimarul Cosmin Andrei a văzut situația în teren și le-a dat dreptate oamenilor care au făcut reclamații împotriva acestei firme.
„Nu au adus șanțurile la nivelul situației existente, pe strada Primăverii au pus beton în loc să pună asfalt pe suprafața carosabilă motivând faptul că au încercat să îmbunătățească condițiile de circulație și vor interveni ulterior cu asfalt. Pământul a fost depozitat pe domeniul public fără să fie pusă o folie de protecție și în condiții de precipitații s-a creat disconfort cetățenilor. Au împiedicat accesul la locurile de parcare concesionate”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Edilul susține că, în general, constructorii ar trebui să respecte o serie de cerințe din regulamentul de circulație, precum securizarea șantierului cu panouri de avertizare astfel încât să nu existe accidente, depozitatea pâmântului pe folii ca să nu genereze mizerie pe stradă, respectarea termenelor pentru aducerea zonei la starea inițială.
„Până acum atitudinea acestei firme nu a fost una pe placul nostru, pe placul botoșănenilor, a fost una sfidătoare, au lucrat destul de neglijent din punctul meu de vedere”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Este ciudat cum, în apropierea sezonului rece, sunt deschise șantiere de anvergură în municipiu care sfârșesc prin a stagna pe perioada iernii, iar lucrările de reparații sau de readucere a zonei la starea inițială sunt reluate abia în primăvară.
Iar timp de câteva luni de zile, botoșănenii sunt nevoiți să suporte starea de disconfort pe care o dau astfel de firme.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
ACUM: Prima reacție a liberalilor după pierderea primului tur – LIVE
Gabriela Erdic
Nov 25, 2024
PSD Botoșani le mulțumește botoșănenilor pentru participarea la vot și pentru încrederea acordată
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
ÎN ACEASTĂ SEARĂ: Clădirea Primăriei Botoșani va fi iluminată în culoarea portocalie
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
CE a scris presa rusă despre victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Adolescenți prinși de jandarmi după ce au furat trei geci dintr-un club din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024