Clădirea a fost ridicată în spatele Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” și ar urma să funcționeze ca secție a acestuia. Teoretic, imobilul este gata de luni bune, însă este departe de a fi deschis întrucât au fost descoperite unele lucrări greșite.
Compania Națională de Investiții (CNI), unitatea statului care a contractat lucrarea, a descoperit mai multe neconformități la imobilul ridicat în zona industrială a orașului.
Printre altele, a ieșit la iveală faptul că ușile sunt prea mici și nu permit manevrarea facilă a paturilor, iar pereții nu au compoziția prevăzută în proiect. CNI ar fi trebuit să execute practic garanția bancară și să refacă lucrarea cu firma care a câștigat licitația, numai că agentul economic respectiv a dat faliment.
În aceste condiții, CNI a organizat o nouă achiziție publică pentru desemnarea unei alte societăți comerciale care să efectueze intervențiile necesare. La prima licitație nu s-a înscris nimeni, la a doua s-a declarat un câștigător.
Problemele nu s-au oprit însă aici. Firma, care a intrat pe șantier în luna mai a acestui an, a refăcut respectivele neconformități, dar a descoperit altele.
Iar aceste ultime nereguli nu erau prevăzute în caietul de sarcini și implică deci costuri suplimentare, potrivit managerului de la Spitalul de Recuperare.
„Au realizat lucrările pe care le-au avut în caietul de sarcini, dar au întâmpinat alte lucrări, alte vicii ascunse, care nu erau prevăzute în caietul de sarcini,"
Cătălin Dăscălescu, manager Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe".
Reprezentanții firmei ar fi făcut demersurile necesare către CNI, însă ar fi apărut un blocaj.
„Mi-au spus că au trimis hârtii către CNI pentru suplimentarea fondurilor pentru a rezolva și aceste probleme care nu erau trecute în caietul de sarcini. Cred că undeva s-au împotmolit la aceste hârtii cu CNI pentru că, de obicei, este foarte grea colaborarea cu ei, mă refer cu cei de la București. Dacă ar fi fost clădirea la noi ar fi mers lucrurile mai repede."
Cătălin Dăscălescu, manager Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe".
Se pare că în caietul de sarcini era prevăzută verificarea tuturor instalațiilor clădirii, însă au fost descoperite alte neconformități, precum lifturi fără sisteme de siguranță și chiar probleme cu căldura.
„Lifturile sunt, dar nu aveau, cred, toate sistemele de siguranță instalate. Mai aveau la sistemul de termoficare o problemă, știu că la o parte din spital nu ajungea agentul termic și trebuiau să schimbe ceva. Nu era ceva mult de făcut, undeva nu era făcută o îmbinare corect”,
Cătălin Dăscălescu, manager Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe".
Per total, ar fi vorba de niște costuri destul de ridicate pe care firma nu și le asumă. Managerul de la Spitalul de Recuperare a mai declarat că și-a propus în această săptămână să ia legătura încă o dată cu reprezentanții firmei pentru a mai afla noi detalii privitoare la Secția de Boli Paliative.
Imobilul este branșat la apă, canalizare și energie. În interior au fost aduse 200 de vestiare și paturi.
Noul spital a început la inițiativa fostului primar Ovidiu Portariuc și a deputatului de la acea vreme, Tamara Ciofu, continuată de fostul edil șef Cătălin Flutur, și nu s-a reușit să fie functional nici până la această dată.
Liviu Ciobotariu mai vrea cinci jucători pentru a depăși criza de la FC Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte AUR Botoșani, promite schimbări reale pentru județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024
PROGNOZA meteo pentru luna noiembrie: Lapoviță anunțată de meteorologi
Redacția Botoșăneanul
Nov 05, 2024