Are 30 de ani și este medic specialist în compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati.
Vine de la Iași și a ales Botoșaniul, din dragoste.
Alexandru Carp este medic specialist coordonator ATI la Spitalul de Copii și a rămas la Botoșani după ce și-a făcut rezidențiatul.
Alexandru Carp, medic coordonator ATI Pediatrie
„Ca medic specialist sunt aici din 2023, de anul trecut. Dar am venit prima dată în timpul pandemiei, în 2020 va medic rezident detașat după care în 2021 și am continuat să fac gărzi ca medic rezident până să devin specialist. Am găsit un colectiv fain, unit, pe care l-am văzut în momente de criză, am văzut cum funcționează, am văzut resursele lor morale, am văzut reziliența lor în timpul pandemiei și mai presus de toate am văzut și o dotare peste medie, a terapiei intensive, dotare care ne permite să facem lucruri bune acolo”,
A ales Botoșaniul și Spitalul Județean Mavromati și datorită soției care este născută aici. Dar l-a convins și colectivul de la Secția de Pediatrie că este un loc în care se merită să te dedici.
Alexandru Carp, medic coordonator ATI Pediatrie
„Eu nu sunt din Botoșani, soția mea este din Botoșani. Acum sunt în curs de adaptare și eu în oraș. Am câțiva ani de când sunt aici. Sincer și la nivel de echipă dar ca și părere personală cred că transparența contează mult. Așa cum știu eu se face treabă bună în spitalul acesta, sunt medici buni, sunt cadre medicale bune, contează mult și transparența”,
Pentru Alexandru Carp medicina nu este doar o sursă de venit.
Își face meseria cu pasiune și a dezvăluit că a instituit și o regulă, aceea prin care comunicarea cu pacientul sau aparținătorul să fie una continuă.
Este de fapt o regulă a secției.
Alexandru Carp, medic coordonator ATI Pediatrie
„Avem o regulă prin care dăm informații zilnic tuturor aparținătorilor. Și în felul acesta îi ținem la curent cu tot ceea ce se întâmplă de la o zi la alta. Încercăm să le spunem mereu, pe limba lor ce se întâmplă, ca ei să-și ajusteze așteptările, să ne întrebe ei dacă mai pot să facă ceva și am văzut că funcționează, când ești transparent, când comunici bine”,
Iar asta în condițiile în care majoritatea aparținătorilor s-au tot plâns de o primire deficitară a informațiilor medicale care au legătură cu persoanele dragi internate în spital.
Compartimentul ATI de la „Pediatrie” are șapte paturi.
Companiile de furnizare ale Grupului PPC în România fuzionează
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Escrocii sparg conturile de WhatsApp: „Schema 1.800” este noua înșelătorie care face ravagii
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Avocat din Botoșani plătit cu peste 90.000 de euro de Consiliul Județean Suceava
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 10, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile