Un camion cu ajutoare a ajuns de la Corleto Perticara la Botoșani, ca urmare a unei donații din partea mai multor persoane din Italia.
Grupul de Solidaritate și Urgență al Associazione Cuochi Italiani, coordonat de biroul din București al Palazzo Italia, s-a ocupat de distribuirea către refugiații care au ajuns în România.
În organizarea desăvârșită a primirii refugiaților din Ucraina la granița cu România, care se desfășoară de mai bine de o săptămână de zile, se remarcă și munca neobosită a Grupului de Solidaritate și Urgență al Asociației Bucătarilor Italieni, potrivit stiridiaspora.ro.
Multe persoane din Lucania și din sudul Italiei care locuiesc în România s-au implicat în furnizarea de bunuri de primă necesitate, transport și cazare pentru copii, femei, bătrâni și bolnavi încă din primele zile ale războiului. Chat-ul Comitetului pentru Ucraina prin Watshapp și profilurile de Facebook sunt instrumentele folosite pentru a comunica de la București către punctele vamale din România unde lucrează armata de voluntari și mai ales pentru a coordona ajutoarele.
Francesco Magaldi, de la Grupul de Solidaritate și Urgență, împreună cu Pietro Benedetto și alți bucătari, postează videoclipuri și fotografii pentru a ține echipa la curent în permanență. A fost lansată o strângere de fonduri și ajutoare, implicând și comunitățile din Basilicata, pentru a oferi ajutoare la graniță și pe teren, fără a aștepta instituțiile din regiune.
Giovanni Baldantoni este director la sediul Palazzo Italia, care a fost transformat într-un mega centru de colectare și sortare. Acesta s-a implicat enorm încă de la începutul războiului, adunând oameni care să ajute și lucrurile necesare pentru refugiați.
"Multe municipalități din Basilicata apelează la noi pentru că nu știu cum să trimită alimente, haine sau medicamente. O competiție minunată de solidaritate care se intensifică pe zi ce trece cu Autolinee Caivano, care de ceva timp are o legătură directă din Picerno în România. Aceștia au pus la dispoziție un autobuz pentru transportul familiilor ucrainene care doresc să ajungă în Basilicata. Suntem în contact permanent cu Comitetul general al italienilor din străinătate și cu structurile consulare românești și italiene", adaugă el.
Sunt mulți oameni care caută un loc în centrele de refugiați să doarmă sau sunt salvați de război și chiar transportați la spitale din nordul Italiei pentru tratament.
România are nevoie de voluntari care să ajute, deoarece este țara NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina (650 km). Mii dintre civilii care fug din ghearele războiului devin peste noapte refugiați, sunt confuzi și au nevoie de ajutor pentru a se acomoda cu noua țară, cât și cu șocul prin care trec. De aceea, gazzettadellavaldagri.it declară că primul camion cu ajutoare din provincia Potenza nu va fi cu siguranță ultimul.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024
Buletinele de vot aduse la Botoșani: Prefectul a anunțat LOCAȚIA unde vor fi depozitate
Oana Sava
Nov 07, 2024
Ariadna Cîrligeanu și Cătălin Silegeanu, candidații AUR, primesc susținere masivă în comuna Tudora
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024
PRECIZĂRI importante de la Spitalul „Mavromati” cu programările din Policlinică
Oana Sava
Nov 07, 2024
Un judecător din Botoșani și-a dat demisia: Președintele Iohannis a semnat decretul
Redacția Botoșăneanul
Nov 07, 2024