”Inițiativele” fostului președinte al Consiliului Județean prin care s-au înființat tot felul de societăți cu diverse scopuri, se răsfrâng în prezent asupra celor care au colaborat instituțional cu Florin Țurcanu.
Iar una dintre societățile înființate, respectiv Eco-Sal a murit încă din fașă. Pe bani grei însă. Aproape 150.000 de lei a fost capitalul social al structurii care a născut cu scopul de a gestiona rampa ecologică de colectare deșeuri de la Stăuceni.
Pentru a face acest lucru, s-au făcut demersuri către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, pentru obținerea unei licențe, clasa 1. Licență care a fost însă valabilă doar un an de zile și pentru care s-au cheltuit 40.000 de lei, fără a fi utilizată ulterior.
Ceea ce înseamnă că: ”La Eco Sal vom veni cu un proiect de hotărâre acum în ședința ordinară, nu asta care o vom face extraordinară la finele săptămânii, cu atragerea răspunderii ca urmare a auditului făcut de aparatul nostru, al CJ, pentru suma care se ia ca prejudiciu. Se lucrează la documentație”, a declarat Gheorghe Sorescu, actualul președinte al CJ Botoșani, care se află în situația ingrată de a se îndrepta împotriva fostei conduceri a societății.
Asta înseamnă Consiliu de Administrație ce a fost condus de Lucian Deac, fost consilier al lui Florin Țurcanu și a foștilor directori, Cristian Lazarovici și Viorel Coman. Reprezentantul AGA a fost desemnat pe atunci Radu Judele.
”La Eco Sal capitalul social a fost de 140.000 de lei, dacă îmi aduc eu bine aminte. S-a obținut acea licență și atunci să vedem în ce măsură spune auditul că s-ar impune o anumită atragere a răspunderii pentru o anumită activitate, a consiliului de administrație și a conducerii executive a Eco Sal. Noi venim cu hotărâre după care, sigur procedăm la acțiuni în instanță”, a mai spus Gheorghe Sorescu.
Unul dintre directorii vizați de demersul CJ susține că deocamdată nu a fost chemat la discuții pentru a oferi explicații.
”Într-adevăr licența aia a costat vreo 400 de milioane, acesta a fost obiectivul ei la un moment dat, dacă nu s-a mai concretizat…ce să-i fac? Probabil că o să mă cheme să dau niște explicații, nu știu”, a declarat Cristian Lazarovici, fost director al societății Eco-Sal.
CITEȘTE ȘI:
Unitate de stat cu doi directori un angajat şi o licenţă de sute de milioane - nu mai are activitate, a acumulat datorii, salarii neplătite din martie
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024